Ionuț Nedea: Există o înclinație ca OMD-ul să fie acaparat de oameni care au alte interese decât dezvoltarea litoralului

Ionuț Nedea: Există o înclinație ca OMD-ul să fie acaparat de oameni care au alte interese decât dezvoltarea litoralului

În această perioadă au loc discuții, în Constanța, pentru înființarea unei Organizații de Management a Destinației (OMD), așa cum cere, de altfel, legea. Ar fi trebuit ca acesta să fie gata, dacă ne luăm după autorități, dar lucrurile pare că nu merge foarte bine. La mijloc sunt banii obținuți din taxa de promovare, circa două milioane de euro pe an.

Deși primarul Constanței a declarat că există dialog între municipalitate și organizațiile patronale, lucrurile nu stau chiar așa. Edilul este contrazis de Ionuț Nedea, CEO LitoralulRomanesc.ro și membru important al Organizației Patronale Mamaia Constanța (OMPCTA).

Nu există un dialog real. Sperăm ca în perioada următoare să avem înființat un OMD (organizație de management al destinației). Și aici e o discuție: dacă OMD-ul nu este înființat plecând de la premisele corecte de responsabilitate și de împărțire a deciziei în mod egal între administrație locală și mediul privat va fi egal cu zero.

Există un risc, chiar o înclinație, din păcate, ca OMD-ul să fie acaparat de oameni care au alte interese decât dezvoltarea litoralului. În situația aceasta, asociația din care facem și noi parte, Organizația Patronală Mamaia – Constanța, cel mai probabil va face un pas înapoi, pentru că nu putem fi asociați cu astfel de practici. Nu vrem să facem parte dintr-o organizației în care este dictată decizia, dintr-o parte sau din alta.”, a declarat Ionuț Nedea în emisiunea „Punctul pe i”, pe care o moderez la Tomis TV.

Acesta a explicat și că intenția OPMCTA este să pună Mamaia pe harta destinațiilor europene.

„Nu trebuie să mai privim Mamaia într-un context local, trebuie să ne uităm într-un context regional. Mamaia încă mai are ingredientele necesare. Am asistat în ultimii ani la transformarea stațiunii într-un cartier de blocuri. Acesta este marele pericol pentru Mamaia. Lucrul acesta trebuie stopat, cel puțin la nivelul la care este acum.”, a mai spus el.

La începutul lunii, primarul îi certa pe operatorii din turism pentru că „fiecare merge pe partea lui.”

„Puterea pentru mine nu este un afrodiziac. Dar eu nu am sentimentul că operatorii privesc turismul constănțean ca pe un întreg, tare îmi e că fiecare merge pe partea lui, vrea să tragă fiecare pe spuza lui. Credeți-mă, am experiența de un an și jumătate, m-am întâlnit cu ei și discuțiile care au fost nu mi-au creat impresia că există o viziune unitară“, a declarat primarul Vergil Chițac în cadrul întâlnirii organizate de Alianța Pentru Turism, după Adunarea Generală de la Eforie Nord.

Surse neoficiale spun că primăria ar prefera ca OMD-ul să fie controlat de o anumită asociație, dar ne vom lămuri când vom vedea structura sa.

Emisiunea poate fi urmărită în întregime mai jos.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Plaja Tuzla va găzdui în acest weekend singurul festival de rock alternativ de la mare, Living Rock. Programul complet

Tue Aug 16 , 2022
Living Rock, singurul festival de rock alternativ de la mare, are loc între 19 și 21 august, pe una dintre cele mai frumoase plaje din România – plaja Tuzla. Au mai rămas doar trei zile până când trupa belgiană Balthazar, alături de cele mai iubite trupe de pe scena muzicii […]