Ionuț Rusu crede că liberalii au pus coada la prună. În cazul Cazinoului din Constanța, nu este chiar așa

Ionuț Rusu (domnul din stânga imaginii) a vizitat azi Cazinoul din Constanța, alături de ministrul Dezvoltării și de colegi liberali. Foto: Facebook/IonutRusu

Ardelenii au o vorbă despre cineva care are un ego foarte dezvoltat, dar fără fundament. Spun că respectivul a pus coada la prună. Cam așa a făcut azi viceprimarul Ionuț Rusu.

Astăzi a fost zi frumoasă pentru Constanța: o parte din Cazino a fost dezvelită. Lucrările de restaurare și consolidare au trecut de jumătate. Putem spera că, într-un interval rezonabil, clădirea simbol a litoralului va putea fi admirată în adevărata ei splendoare.

La dezvelire a fost prezent un ministru UDMR, dar și o bună parte din liberalii constănțeni, în frunte cu primarul Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu.

„Cu mai mult de 100 de ani în urmă, strategia de dezvoltare a Constanței a fost strâns legată de construcția unui edificiu care să atragă atât turiști, cât și investitori. Edificiul, construit în stilul Art Nouveau, la construcția căruia au participat Anghel Saligny și Daniel Renard, a devenit simbolul orașului nostru. Cazinoul din Constanța, edificat și restaurat de administrații liberale, începe să ni se arate în toată splendoarea sa.”, a spus acesta din urmă.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa, chiar dacă ne place, chiar dacă nu.

CNI a lansat pe 23 mai 2019 licitaţia pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa. Pe vremea aceea, premier era Viorica Dăncilă. Oricât de catastrofală a fost doamna ca prim ministru, nu putem nega evidența. Cum nu putem nega eforturile făcute de primarul PSD Decebal Făgădău pentru reabilitarea clădirii.

Istoria se repetă: și când a fost construit, politicienii voiau să trage turta pe spuza lor. După 100 de ani, lucrurile stau la fel.

Oare nu pot politicienii noștri să se comporte normal niciodată?

Sper ca la inaugurarea Cazinoului, oricând va avea loc, să fie invitați toți cei care au luptat pentru această clădire sau au dat o mână de ajutor pentru reabilitare, de la Claudiu Palaz la Decebal Făgădău și la actualii liberali. Sau să nu fie chemat niciun politician, pentru că este vorba despre clădirea constănțenilor, nu a politicienilor.

Articole similare:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politică de mahala

vin aug. 19 , 2022
Când s-a întors la regretatul Paul Pârvu și i-a spus, apăsat, „Măi, animalule!”, Ion Iliescu nu mai era un om de stat, nu mai era președintele țării, ci se transformase într-un mahalagiu. Instinctele primare au pus stăpânire pe el și au anulat anii de educație și buna cuviință. Când Traian […]
cristian hagi

V-ar putea interesa și: