Ipocrizia Greciei. Turiștii și coronavirusul

Într-o cămașă albă, descheiată la gât, cu un apus de soare în soare, pe Insula Santorini, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat deschiderea sezonului estival în Grecia. Evident, o imagine studiată de echipa de PR.

„Suntem gata să continuăm legendara ospitalitate a Greciei și să primim oaspeți din întreaga lume din nou”, a spus Mitsotakis într-o conferință de presă organizată sâmbătă seara.

Autoritățile de la Atena au anunţat că vor suporta sejurul turiştilor care vor fi testaţi pozitiv de coronavirus în timpul vacanţei. Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului elen, cei care vor face o formă uşoară de Covid vor fi cazaţi în hoteluri, pe banii statului grec. Grecia aplică deja aceste reguli pentru cei care au rămas blocaţi în ţara lor în momentul decretării carantinei.

Statul grec este ipocrit. Spune, așadar, că va plăti sejurul celor care vor fi testați pozitiv, dar ignoră cu desăvârșire cererile turiștilor care au cumpărat sejururi de Paște, dar nu au putut să beneficieze de ele, pentru că Grecia și-a închis porțile, din cauza coronavirusului. Grecia a decis ca hotelierii să nu returneze banii, ci să acorde vouchere, pentru a sprijini astfel industria locală. Evident, pe banii turiștilor străini.

Acum, spun că, dacă ajungi la ei în vacanță, stai 14 zile și te îmbolnăvești în ultima, de pildă, îți vor returna banii. Pentru cei care au plătit și nu au putut intra în țară, nu se va lua nicio măsură, sfidând chiar Comisia Europeana.

Reamintim, Comisia Europeană a lansat în mai proceduri de infringement vizând state membre ale Uniunii Europeane (UE) care nu cer rambursarea în cazul anulării zborurilor sau sejururilor din cauza pandemiei covid-19, relatează Reuters.

„Punctul de plecare este că europenii au dreptul la returnarea banilor, dacă doresc acest lucru. Punct. Şi ne aşteptăm ca acele state membre să corecteze imediat situaţia, în caz contrar vom trece la etapa următoare” a spus Vestager, care este şi comisar pentru Concurenţă.

Fără turism, economia Greciei s-ar scufunda. Veniturile directe şi indirecte din turism s-au ridicat anul trecut la sume cuprinse între 47,4 miliarde de euro şi 57,1 miliarde de euro, sau 25,7 – 30,9% din PIB-ul Greciei.

Sursă foto: neoskosmos.com

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A început etapa a treia de relaxare. Ce măsuri au intrat în vigoare

Mon Jun 15 , 2020
Astăzi, 15 iunie, au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare pe teritoriul României. Printre ele se numără deschiderea mall-urilor, cu excepţia restaurantelor, cafenelelor, locurilor de joacă, sălilor de jocuri şi cinematografelor situate în interiorul acestora, precum şi deschiderea piscinelor exterioare şi a sălilor de sport/fitness. De asemenea, evenimentele private […]
auchan vivo constanta