Ipocrizia lui Vergil Chițac: sensurile unice erau greșite, când Făgădău era primar, acum sunt o soluție care „a fluidizat traficul”

Vergil Chițac este un primar ipocrit. Să vă explicăm de ce.

Recent, acesta a scris pe pagina sa de Facebook, într-un comentariu, următorul lucru:

„Sensurile unice chiar au fluidizat traficul.”

Așadar, sensurile unice sunt bune, ne ajută. Dar numai acum, când sunt instituite de primăria pe care o conduce.

În 2019, sensurile unice erau „decizii greșite.”

„Primarul Făgădău ia decizii greșite pentru șoferii constănțeni. Ce trebuia să facă. Românii au o vorbă înțeleaptă: măsoară de șapte ori și taie o dată. Din păcate, primarul Constanței n-o știe. Primarul „Răzgândilă”. De câțiva ani, nu de ieri, de azi, primarul Făgădău a început o campanie de instituire a unor sensuri unice în oraș. Așa i-ar fi spus, chipurile, niște specialiști ai unei bănci europene, specialiști pe care nimeni nu i-a văzut la față, care nu au prezentat niciodată – nici ei, nici primăria – un studiu de trafic profesionist, așa cum se face. Zeci de străzi au devenit, peste noapte, cu sens unic. Precum croitorașul cel viteaz din basme, primarul, schimba nu 7, ci 50 de străzi dintr-o dată, de exemplu, în cartierul Coiciu. Pe străzile unde nu era necesar. N-a făcut-o însă niciodată pe străzile unde chiar era nevoie, pe Răsuri, de exemplu.”, spunea, în 2019, candidatul Vergil Chițac.

Culmea, a făcut EXACT același lucru. A instituit noi sensuri unice, fără să ne arată studii de trafic, ci numai poze cu viceprimarul Ionuț Rusu la birou, alături de alte două – trei persoane. Oricât de competent ar vrea să îl creadă pe viceprimar, e cale lungă de la patron de agenție de crewing la specialist în mobilitate urbană. Lungă de tot.

„O nebunie. Poliția locală nu e pusă să supravegheze că se circulă corect, ci stă la pândă să mai prindă un șofer care nu plătește parcarea, iar oamenii sunt nevoiți să se descurce singuri în trafic.”, mai spunea candidatul Chițac.

Acum, Poliția Locală face EXACT același lucru. Recent, a amendat o doamnă care a parcat, a coborât din mașină, a mers la capătul străzii, unde a văzut semnul de parcare interzisă și s-a întors imediat la mașină să o mute. O polițistă locală i-a bătut în geam și i-a blocat calea, spunând că trebuie să o amendeze. 290 de lei și două puncte.

Vergil Chițac oferea atunci și soluții. Ele sunt valabile și azi, dar nu le aplică.

„Ce trebuia și trebuie să facă primarul Făgădău? În primul rând, să nu ia decizii din birou. Să trimită directorii din primărie în stradă, să discute cu oamenii. Până acum, n-au fost băgați în seamă. Nu poți să faci sens unic pe o stradă numai pentru a-i crea locuri de parcare unui individ care ridică un bloc între case, fără să asigure locuri de parcare. Ești primarul tuturor constănțenilor, nu numai al celor care distrug orașul construind blocuri între case.

În al doilea rând, după ce discută cu cetățenii, trebuie să îi asculte și se implementeze soluțiile cu care vin aceștia.

În al treilea rând, măsurile trebuie explicate. Arătați-ne studiile care stau în spatele lor, valorile de trafic înregistrate, soluțiile alternative la care v-ați gândit, oportunitățile create, problemele care pot apărea și modul în care le veți combate.

Nu sunt împotriva sensurilor unice, dar ele trebuie făcute pentru oameni, nu împotriva lor și cu cap, nu în bătaie de joc. Chiar nu e acceptabil sa tragi câteva dungi pe asfalt și să te lauzi apoi că ai creat locuri de parcare.

Orașul acesta este al constănțenilor, nu al unui vremelnic primar.”, spunea Chițac.

Întrebare: oare actual primar a fost votat ca să facă EXACT ce făcea fostul primar?

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Zilele Orașului Ovidiu, un eveniment de referință pentru tot județul - concerte, jocuri pentru copii, artă, sport. Programul complet

Mon Jun 27 , 2022
În perioada 18 – 24 iulie, primăria orașului Ovidiu organizează o serie de evenimente cultural – artistice și sportive pentru întreaga comunitate, cu ocazia Zilelor Orașului Ovidiu! Participarea la evenimente este gratuită! Iată programul: 18 – 21 iulie: Festival de film românesc „KANARA”, ediția I (zilnic începând cu ora 19:00, […]
zilele-orasului-ovidiu