ÎPS Teodosie, de 21 de ani în fruntea Arhiepiscopiei Tomisului FOTO

IPS Teodosie

Duminică, 17 aprilie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile).De la ora 8.15, ierarhul, împreună cu clerul și credincioșii, va înconjura Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța în procesiune cu ramuri de salcie și flori, apoi va fi săvârșită Sfânta Liturghie.

„În ziua de Florii a anului 2001, IPS Teodosie a fost întronizat Arhiepiscop al Tomisului, iar duminică se împlinesc 21 de ani liturgici de slujire în scaunul arhieresc.”, a anunțat instituția.

Cu acest prilej, la ora 11.30 vor fi lansate cărți din colecțiile: Monumenta Romaniae Historica, dar și Biblioteca Eminescu.

Totodată, de la ora 19.00, Corala barbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Intrarea Mântuitorului în Ierusalim

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramură de salcie verde şi înflorită, care se împarte credincioşilor ortodocşi, la biserică, în Duminica Florilor) marchează intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Blând şi smerit, Iisus a intrat în cetate pe mânzul asinei. Deși oamenii L-au primit cu mare bucurie și cu nădejde în suflete pe Cel care avea să Se jertfească pentru păcatele lumii, Iisus era conștient de faptul că peste puțină vreme va fi dat spre Patimi. Datorită bucuriei acestei sărbători, Biserica dezleagă la pește.

Duminica Floriilor face începutul Săptămânii Patimilor, postul de 40 de zile se încheie în sâmbăta premergătoare Intrării Domnului în Ierusalim și acum credincioșii intră în Săptămâna Patimilor, o săptămână aparte, dedicată Patimilor Mântuitorului Hristos.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O mașină s-a răsturnat pe valea Portului Constanța

Sat Apr 16 , 2022
Militarii de la ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, la un accident rutier produs pe valea Portului Constanța, mai exact pe prelungirea Traian. Un șofer s-a răsturnat cu mașina și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba despre un tânăr de circa 20 de ani. Este conștient. […]