IPS Teodosie despre incendiul de la Arhiepiscopie: „Ne-am rugat să se oprească focul și iată că s-a oprit. Mulțumim Lui Dumnezeu, pentru că cele materiale se pot recupera”

ips teodosie

Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a vorbit, duminică, despre incendiul care a afectat Palatul Arhiepiscopal. 

„Aseară a fost un accident, nu știm de unde a pornit, presupunem că de la un scurt circuit. Se întrebau unii pe alții părinții care au ieșit cu ce aveau pe ei. Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie în suferință. Sperăm ca cele materiale să le refacem cât de curând.
Eram în Catedrală, nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele și ne-am rugat să se oprească focul și iată că s-a oprit. Mulțumim Lui Dumnezeu, pentru că cele materiale se pot recupera. Dacă cineva ar fi fost rănit sau ar fi murit ar fi fost mare durere și tristețe. Suntem bucuroși că Dumnezeu ne-a dat un semn să avem mai multă grijă și să fim atenți la toate pe care le avem pentru chivernisirea noastră. În timp ce mă rugam știam că Dumnezeu ne ocrotește. Nu a fost rănit niciun om, aceasta este important. Clădirea o vom reface, poate mai bine. Clădirea era asigurată, vom primi bani și de la asiguratori.
Veneam la slujbă și am văzut un fum. Știam că mă așteaptă creștinii de pretutindeni așa că am intrat la slujbă. Vreau să le mulțumesc celor care s-au rugat pentru noi. Vom continua rugăciunile ca și până acum. Îi vom ajuta pe părinții afectați de incendiu și care au rămas doar cu ce aveau pe ei. Dacă au avut acte, nu le mai au“, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

Un incendiu a cuprins în noaptea de sâmbătă spre duminică mansarda clădirii Palatului Arhiepiscopal.

Acoperișul imobilului de patrimoniu a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 800 mp.

Potrivit ISU Dobrogea din cercetările efectuate la locul intervenției, cauza probabilă a incendiului este lumânare lăsată nesupravegheată.

V-ar putea interesa și:

Așa arată Arhiepiscopia Tomisului după incendiu

Stâlpișorii din zona peninsulară sunt și ilegali, și pericol public. Autoritățile dorm

ISU: „Palatul Arhiepiscopal nu necesita autorizație de securitate la incendiu”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “IPS Teodosie despre incendiul de la Arhiepiscopie: „Ne-am rugat să se oprească focul și iată că s-a oprit. Mulțumim Lui Dumnezeu, pentru că cele materiale se pot recupera”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Artistul Nosfe a murit la numai 37 de ani. „Te iubim, frate!”

Dum oct. 16 , 2022
Nosfe, pe numele lui real Darius Crețan, a murit duminică. Anunțul a fost făcut de trupa Șatra Benz, pe pagina de Facebook. Avea 37 de ani. „Cu regret și durere vă anunțăm ceva ce nu ne-am fi dorit să vă anunțăm niciodată. Fratele nostru @nosfezilla a plecat dintre noi azi-noapte. Ne […]

V-ar putea interesa și: