ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. M-am minunat câtă jertfă a făcut”

ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu-i negru cum îl prezintă toată lumea”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit într-o emisiune la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, despre președintele Rusiei, Vladimir Putin. Ierarhul susţine că acesta este un mare ctitor și că nu e „negru cum îl prezintă toată lumea”.

„De ce să nu o spun. Domnul Putin, care este atât de vehiculat în aceste zile şi este văzut atât de negru. Nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi nicio ezitare, este cel mai ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”, a spus episcopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a arătat că Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev (fostul preşedinte al Rusiei) sunt ctitori în Rusia. „Am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători.”

Mai mult, ierarhul a vorbit şi despre comunism care, în opinia sa, este adus din Vest.

„Sigur că au păcatele lor (Putin şi Medvedev n.red.). Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care sunt împotriva comunismului, cei din Vest, ei au plantat comunismul acolo. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia, au altă origine”, a concluzionat IPS Teodosie.

Conform ziarului Adevărul, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat: 

„Așa cum deja se ştie, arhiepiscopul Teodosie obişnuieşte să se pronunţe „sui generis” inclusiv pe unele teme extrabisericeşti. În virtutea autonomiei eparhiale pe care alege să o folosească uneori în mod original, are desigur dreptul să se exprime public pe orice temă, fără ca asta să însemne că se exprimă în numele BOR, ci în nume strict personal. BOR comunică public în plan decizional şi pe teme fundamentale doar prin Sfântul Sinod şi prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh”.

Vă recomandăm și:

ÎPS Teodosie, noi declarații stupefiante: persoanele care au covid și se vaccinează mor

IPS Teodosie a explicat de ce nu există extratereștri

ÎPS Teodosie susține că NASA a căutat microbi în potirul cu care se împărtășesc credincioșii, dar n-a găsit niciunul

IPS Teodosie: sfinții vindecă de cancer, valul 4 al pandemiei este programat

ÎPS Teodosie pierde al doilea proces în câteva zile și nu mai poate fi profesor universitar titular

ÎPS Teodosie, amendat de două ori în decurs de trei ore pentru nerespectarea carantinei

Momente inedite la Bobotează. ÎPS Teodosie, ținut în brațe de un preot VIDEO

Deputata Cristina Rizea, USR, explică ce este menstruația, ca reacție la declarațiile lui ÎPS Teodosie

IPS Teodosie: „Și eu merg cu mașini mai de lux, mai scumpe, dar nu sunt ale mele”

ÎPS Teodosie și demonul îndoielii. Dr. Diaconu: „Este, la limită, proba unui fanatism și-a unei ticăloșii latente”

Gheorghiță despre declarațiile anti vacciniste ale lui ÎPS Teodosie: „Cred că trebuie să încetăm cu astfel de declaraţii pentru că suntem responsabili moral de moartea oamenilor”

IPS Teodosie, noi mesaje anti vaccinare: „Am citit clar că Uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin și a obligativității vaccinului?”

IPS Teodosie a primit Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene Române


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. M-am minunat câtă jertfă a făcut”

  1. Ce sa mai zică și BOR, după ce a primit de la Patriarhul Kiril al Moscovei tone de obiecte de cult pentru dotarea noilor biserici ce răsar peste tot în țară.
    Mâine-poimâine ni se va propune să trecem și noi la ritul vechi, că așa e mai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unde sunt adăposturile de protecție civilă din județul Constanța

mie feb. 9 , 2022
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat lista adăposturilor de protecție civilă din toată România. Documentul, în format pdf, are 62 de pagini și cuprinde 4358 de locuri în care oamenii s-ar putea ascunde la nevoie. Fiecare județ în parte deține astfel de adăposturi. Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a […]
adaposturi protectie civila

V-ar putea interesa și: