IPS Teodosie face ce a nu mai făcut niciun ierarh după 1989: participă la un marș

Duminică, 26 martie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va participa la „Marșul Pentru-Viață”, manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a șaptea ediție, ce se va desfășura în municipiul Constanța și în alte șase orașe ale județului: Băneasa, Medgidia, Mangalia, Cernavodă, Năvodari și Hârșova.

La Constanța, începând cu ora 13.00, ierarhul se va alătura preoților și credincioșilor, la Catedrala arhiepiscopală, de unde se va pleca pe următorul traseu: Piața Ovidiu – Str. Mircea cel Bătrân – Capitol – Spitalul Județean – B.dul Tomis – Capitol – Piața Ovidiu.

Conform Patriarhiei Române, în ședința de lucru din data de 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul „Asociației Studenți pentru viață” de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a „Marșului pentru viață”, eveniment care va avea loc în după-amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei-Vestiri. El se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!.

La Constanța, datorită programului pastoral-misionar foarte încărcat de praznicul Bunei-Vestiri, la solicitarea preoților, acțiunea se desfășoară duminică, 26 martie.

Preoții și profesorii de religie SUNT OBLIGAȚI să participe la marș.

Arhiepiscopia Tomisului spune că „Marșul pentru viață” reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice, prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). Totodată, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 2012, România avea cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât  media  Uniunii Europene.

În Constanța, inițiativa organizării celei de-a șaptea ediții a evenimentului aparține Asociației „Simplu – Provita”, căreia i s-au alăturat: Arhiepiscopia Tomisului, Școala Brâncovenească, Radio Dobrogea, ASCOR, „Studenți Pentru Viață” Constanța (în județ, organizatorul principal este Arhiepiscopia Tomisului).

În anii trecuți au participat la „Marșul Pentru-Viață” între 300-500 persoane, acum sunt așteptați peste 1000 de participanți.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cât costă intrarea la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și care este programul

Thu Mar 23 , 2017
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii vă așteaptă, în luna martie, cu același program și aceleași tarife ca luna trecută. Program de vizitare Microrezervație : Luni-Duminica: 9:00 – 17:00 Program Delfinariu Constanta Luni – Duminica : 09.00 – 16.00 REPREZENTATII DELFINARIU: Luni – Vineri : 11.00 – 15.00 Sambata si […]