ÎPS Teodosie, mesaj ironic la adresa autorităților și sfidător pentru cei care respectă carantina

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a ținut o slujbă la miezul nopții, deși municipiul Constanța este în carantină. La slujbă, ținută în interiorul catedralei, s-au înghesuit zeci de persoane, deși reglementările legale spun că slujbele trebuie ținute în exterior și că, după ora 23.00, circulația este interzisă. Mai mult, ÎPS Teodosie a transmis un mesaj ironic și sfidător spre autorități, spunând că l-au făcut să „intuiască” faptul că poate sluji.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat joi seara, începând cu ora  23.15, slujba de Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa.  La ceremonie au fost prezente câteva zeci de persoane. Cele mai multe dintre acestea purtau mască, dar nu au respectat întotdeauna distanţarea fizică. La un moment dat, câţiva credincioşi s-au apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, care i-a binecuvântat.   

La finalul ceremoniei religioase, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mulţumit autorităţilor care i-ar fi îngăduit această rugăciune de la miezul nopţii. 

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul la câţi oameni s-au aflat în biserică. 

„Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la conștiința noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.   

Polițiștii au fost în zonă, dar nu au aplicat nicio amendă. Au dat numai avertismente verbale. Fără niciun efect. Slujba a continuat, oamenii nu au plecat. Detalii AICI.

Solicitat, ieri, să explice de ce Arhiepiscopia Tomisului a anunțat slujba spre miezul nopții, contrar recomandărilor Patriarhiei, purtătorul de cuvânt al instituției, Eugen Tănăsescu, a precizat: „Slujbele se pot urmări online, ca în starea de urgență.” Evident, nu a fost cazul. Arhiepiscopia a permis accesul în catedrală.

Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20, iar după ora 23 există interdicţii de circulaţie la nivel naţional. Conform anunţului Patriarhiei, slujba de binecuvântare a Noului An urma să fie oficiată joi imediat după slujba Vecerniei, tocmai pentru a respecta restricţiile de circulaţie.

„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, este mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.  

Arhiepiscopul Tomisului a încălcat cu mai multe ocazii măsurile luate în contextul pandemiei de COVIS-19.  

Citește și:

Carantină pentru proști în Constanța

ÎPS Teodosie, adeptul teoriei conspirației: „Unii se vaccinează demonstrativ în public, dar nu ştim cu ce se vaccinează”

ÎPS Teodosie, încă o slujbă fără respectarea regulilor impuse de pandemie

Slujbă oficiată de IPS Teodosie fără respectarea normelor de protecție împotriva covid-19


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii și jandarmii nu au dat nicio amendă la catedrală, doar au stat de vorbă cu cei care încălcau legea

vin ian. 1 , 2021
Arhiepiscopia Tomisului a organizat, în noapte de revelion, o slujbă religioasă la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel. Deși Constanța e în carantină și după ora 23.00 există interdicție de circulație, deși slujbele în interior sunt interzise, au participat zeci de persoane. Detalii aici: ÎPS Teodosie, mesaj ironic la adresa […]

V-ar putea interesa și: