IPS Teodosie, o nouă controversă: „O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a precizat că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască. „Acoperiţi-vă cu ceva capul”, a spus el într-o emisiune la radio, potrivit News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de o femeie căsătorită, miercuri, la emisiunea de la Radio Dobrogea, cum să procedeze în cazul în care doreşte să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, iar familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Nu e prima afirmație controversată pe care ÎPS Teodosie o face la adresa femeilor. El a mai spus și că femeia se face vinovată de păcat și că, „dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie.

Într-o altă emisiune, întrebat dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată, el a răspuns: „Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Recomandări:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “IPS Teodosie, o nouă controversă: „O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iadul din Petromidia și petrecerea miliardarilor din Kazahstan

joi iul. 11 , 2024
În iulie 2021, Iulian murea într-un accident cumplit în rafinăria Petromidia. Astăzi, pe 11 iulie 2024, un violonist din Kazahstan va susține un concert în Constanța, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la inaugurarea rafinăriei Petromidia. Construită de români, deținută acum de kazahi. În sala Teatrului Național de […]

V-ar putea interesa și: