ÎPS Teodosie pierde al doilea proces în câteva zile și nu mai poate fi profesor universitar titular

ÎPS Teodosie pierde al doilea proces în câteva zile și nu mai poate fi profesor universitar titular

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a pierdut procesul împotriva Universității Ovidius din Constanța. Curtea de Apel Galați a respins recursul înaintat de acesta, sub numele de mirean, Teodosie Petrescu. Hotărârea este definitivă.

Cazul a ajuns la Curtea de Apel după ce ÎPS Teodosie a declarat recurs împotriva hotărârii Tribunalului Constanța de a-i respinge acțiunea împotriva Universității Ovidius din Constanța.

Teodosie Petrescu a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular (de la catedra Facultății de Teologie) după 65 de ani.

Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate, nu va mai putea conduce doctorate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Va putea să predea, dacă dorește, în sistem „plata cu ora“, care este destul de prost plătit.

În primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea, dar ierarhul a atacat această decizie.
 
Cazul a ajuns la Curtea de Apel Galați, în urma admiterii cererii de strămutare formulate de către ÎPS Teodosie de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.

Acum câteva zile, ÎPS Teodosie a pierdut procesul prin care contestase decizia de carantinare.

Citește și:

PressOne: Nouă teze de doctorat coordonate de Teodosie, invalidate de CNATDCU pentru plagiat

Arhiepiscopia Tomisului: IPS Teodosie nu are 9 teze de doctorat respinse ca plagiat


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Va crește vârsta de pensionare la 70 de ani?

mar feb. 1 , 2022
În cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL, premierul Nicolae Ciucă și liderul PNL, Florin Cîțu, au prezentat un plan pentru noua sesiune parlamentară. Printre marile proiecte discutate se află și cel legat de creșterea vârstei de pensionare, dar și interzicerea cumulului pensie-salariu. Site-ul Stiripesurse.ro spune că vârsta de pensionare va […]

V-ar putea interesa și: