ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisternă pentru a sfinți apa

Astăzi, în ajunul Bobotezei, în Constanța a fost oficiată prima slujbă de sfinţire a apei care va fi îmbuteliată în 150.000 de PET-uri, sticlele urmând să ajungă mâine la credincioşi. ÎPS Teodosie s-a urcat şi anul acesta pe cisternele pline cu apă pentru a sfinţi aghiasma.

„Pentru mine nu este un efort să urc pe cisterne, dar unii se mai miră de ce urc. Trebuie apă pentru tot poporul. În mod canonic, Liturghia cuprinde şi aghiasma. În mod excepţional azi voi merge şi la Hârşova. Această apă sfinţită se ia pentru cei ce nu pot să se împărtăşească, se ia ca mângâiere. De zi se ia până pe 14 ianuarie. Să trăiţi în curăţenie în această perioadă. Femeile care sunt în neputinţă nu pot să o ia. Aghiasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici aghiasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de rată ridicată a infectărilor. Dacă anul trecut nu ne-am infectat peste 10.000, câţi au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea”, a spus ÎPS Teodosie la finalul slujbei.

Şi mâine va oficia două slujbe de sfinţire a apelor: în Portul Tomis, unde sunt aşteptaţi circa 20.000 de credincioşi şi în localitatea Ovidiu. La ambele evenimente va arunca în apa mării şi a lacului Siutghiol câte trei cruci.

„Dacă vedeţi că oamenii se mai înghesuie, aceasta este evlavia, râvna să ajungem, să nu rămânem fără apă. Este obsesia omului care atunci îşi doreşte ceva foarte mult se grăbeşte să ajungă cât mai repede. Nu interpretaţi ca o lipsă de civilizaţie sau de altceva această îmbulzeală, ci este tocmai râvnă. Şi în jurul Mântuitorului se îmbulzeau oamenii şi niciodată nu a făcut ordine”, spune ÎPS Teodosie.

Vă recomandăm și:

Restricții de trafic în Constanța de Bobotează

Programul ÎPS Teodosie de Bobotează

Arhiepiscopia Tomisului așteaptă 20.000 de credincioși de Bobotează, dublu față de anul trecut

Sursă foto: adevarul.ro

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vor să ne oblige să purtăm măști medicale sau FFP2 și în toate spațiile publice

Wed Jan 5 , 2022
Comitetul Naţional pentru situaţii de Urgenţă propune menţinerea obligativităţii purtării a măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise. De asemenea, CNSU propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 […]