ÎPS Teodosie: Și Sfântul Apostol Andrei aducea Lumina Sfântă pe mare

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a adus Lumina Sfântă de pe mare și a afirmat că „și Sfântul Apostol Andrei a făcut același lucru”.

Arhiepiscopul Tomisului a adus, sâmbătă seara, 4 mai, Lumina Sfântă, de pe mare, în Portul Tomis din Constanţa. 

„Iubiţi credincioşi, iată şi în anul acesta, 2024, în Sâmbăta Mare, Lumina din cer a coborât la Ierusalim şi a fost adusă şi în oraşul de la malul mării. Am venit pe mare, cum a venit Sfântul Apostol Andrei, când trimis fiind, prin tragere la sorţi, la propăvăduire ne-a încreştinat şi ne-a adus Lumina Evangheliei. În centrul propăvăduirii Sfântul Apostol Andrei a avut sărbătoarea Învierii care este sărbătoarea sărbătorilor, sărbătoarea Luminii, a adevărului pentru că adevărul este lumină. Şi iată adevărul triumfă în fiecare an”, a spus Arhiepiscopul Tomisului. 

El a fost întrebat dacă marea era agitată: „Nu prea agitată. Vroiam să fie mai agitată. Sunt de la munte şi adesea urcam muntele şi de aceea nu ştiu ce e oboseala”.

Arhiepiscopul Tomisului a mai fost întrebat al câtelea an este de când aduce de pe mare Lumina Sfântă.: „Nu i-am numărat, vreau să se tot adauge dacă Dumnezeu binevoieşte”.

El a pornit apoi în procesiune către Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi a oferit Lumina Sfântă credincioşilor. De la miezul nopţii, ÎPS Teodosie a început oficierea Canonului Învierii.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un român care lucra în Mamaia face mici și ciorbă de burtă pentru japonezi

Dum mai 5 , 2024
Canalul de YouTube Hai hui în 2 a prezentat recent povestea unui român care face mici pentru japonezi. Acesta lucra în urmă cu mult timp în stațiunea Mamaia. A plecat în Japonia pentru un contract inițial de doi ani de bucătar. Au trecut de atunci aproape 30. Și-a adus familia […]

V-ar putea interesa și: