IPS Teodosie va aduce și anul acesta lumina învierii de pe mare

IPS Teodosie lumina inviere
IPS Teodosie, pe malul Mării Negre, imediat ce a coborât din barcă, ținând în mâna stângă lumina adusă din Ierusalim

Sâmbătă, 23 aprilie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia, de la ora 8.30, Sfânta Liturghie la capela „Sf. Mucenic Varvar Tâlharul” a Secţiei exterioare Valul lui Traian din cadrul Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă și va sfinți pasca ce va fi oferită în ziua Învierii.

Seara, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre pe care o va purta în procesiune din Portul Tomis până la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, unde va fi oferită credincioșilor la ora 23.45, iar de la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Duminică, 24 aprilie, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

IPS Teodosie nu se dezice de Vladimir Putin. Patriarhia spune că astfel s-a compromis „spectaculos și ireversibil”

Thu Apr 21 , 2022
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu reacţionează la afirmaţiile IPS Teodosie referitoare la preşedintele Rusiei Vladimir Putin, remarcând că „perseverarea tomitană în opţiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creştin, dar şi întrebarea zguduitor de cinică, „Ce, a mitraliat ctitoriile?”, sunt aproape amuţitoare”. „Recidivând, unii se compromit spectaculos […]
putin-teodosie