ISJ Constanța a luat cu rapiditate măsuri după cazul șocant de la Liceul Călinescu

liceul george călinescu constanța

ISJ Constanța a luat cu rapiditate măsuri după ce un elev s-a aruncat de la etajul al doilea al Liceului George Călinescu.

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai, și alți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța s-au deplasat astăzi la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, solicitând informații cu privire la incidentul din această unitate de învățământ. S-au purtat discuții cu directorul, cu directorul adjunct al unității de învățământ, cu dirigintele clasei și cu doamna consilier școlar, s-au vizualizat înregistrările video.

S-a constituit o comisie de verificare a IȘJ, ancheta se află în curs de desfășurare. În paralel, există anchete în derulare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și ale Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. În permanență, s-a ținut legătura cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, pentru a se cunoaște starea de sănătate a minorului.

„Printre recomandările inițiale, se numără asigurarea sistemului de închidere a ferestrelor, cu scopul de a optimiza siguranța elevilor, consilierea individuală și de grup a elevilor, consilierea părinților.”, a declarat Sorin Mihai.

Acesta a declarat că va reveni cu detalii în momentul în care anchetele se vor finaliza și va avea datele concludente cu privire la acest caz.

Din informațiile noastre, copilul s-a aruncat pur și simplu în cap. Avem imagini cu el zăcând pe asfalt, dar am decis să nu le difuzăm. La sosirea echipajului SMURD, era conștient. A fost transportat la Spitalul Județean Constanța. A rămas conștient pe parcursul întregii zile. A suferit mai multe traumatisme și este monitorizat în permanență. Pe Facebook s-a făcut un apel pentru a se dona sânge pentru el.

Am vorbit despre acest subiect, dar și despre investițiile în școli, în emisiunea „Realitatea locală” difuzată de Dobrogea TV astăzi, 21 ianuarie 2020.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce spun proprietarii acuzați că ar construi peste vestigii: „Arheologii ne-au spus să le îngropăm, noi le punem în valoare”

mie ian. 22 , 2020
La intrare în Piața Ovidiu din Constanța a început construcția unui imobil, iar lucrările au nemulțumit o parte din constănțeni și politicieni. S-a spus că se distruge o parte din moștenirea arhitecturală a Constanței și că, mai mult, prefectul Constanței va închide ochii, pentru că investitorul este cineva din familia […]
imobil familia bucovala piata ovidiu constanta

V-ar putea interesa și: