ISJ Constanța, măsuri pentru a evita declanșarea unei epidemii de gripă

Prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța
Prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța

Având în vedere apariţia unor cazuri de gripă pe teritoriul judeţului Constanţa, astăzi, 27.01.2020, a avut loc o întâlnire de lucru, solicitată de Instituția Prefectului. În urma discuțiilor, s-au stabilit măsuri necesare pentru evitarea declanşării unei epidemii de gripă.

„Încă de la primele raportări din acest an școlar ale unor cazuri de gripă, în unitățile de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a monitorizat cu atenție situația, aflându-se permanent în legătură cu directorii școlilor, dar și cu reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanța”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Pentru a avea o imagine de ansamblu a faptului că până în prezent s-a acționat în conformitate cu normele de igienă specifice și cu parametrii medicali corespunzători acțiunilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, săptămâna trecută le-au fost solicitate directorilor unităților de învățământ date specifice care, după centralizare, au fost înaintate spre analiză competentă către DSP.

Începând de astăzi și până la terminarea sezonului rece, IȘJ Constanța raportează zilnic către Ministerul Educației și Cercetării situația din județ a cazurilor de gripă confirmate (excluzând suspiciunile de gripă, virozele respiratorii, migrenele, răceala sau absenteismul din alte cauze).

De la începutul sezonului rece și până în prezent, s-au înregistrat 57 de cazuri confirmate de gripă la nivelul județului Constanța.

„Comunicând eficient cu instituțiile abilitate și monitorizând situațiile apărute la nivelul întregului județ, vom putea să reacționăm eficient și prompt. În această perioadă, este foarte importantă monitorizarea strictă a sănătății elevilor și a cadrelor didactice, precum și luarea măsurilor specifice acolo unde situația o impune.”, a mai spus Sorin Mihai.energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.