ISJ Constanța va declanșa o anchetă privitoare la evenimentul de la Școala 29

Prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la un incident petrecut la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța. În cursul zilei de 02.10.2020, în jurul orei 20.20 (după cursuri), un grup de tineri a intrat în incinta instituției de învățământ, în curtea școlii.

Ca urmare a sesizărilor referitoare la tulburarea ordinii și a liniștii publice, polițiști din cadrul Secției 2 s-au deplasat la școală și au luat măsurile care s-au impus conform procedurilor instituționale.

„În acest moment, Inspectoratul Școlar Județean Constanta analizează incidentul și va declanșa o anchetă”, a preciza Sorin Mihai (foto), inspector școlar general.

Mâine, 05.10.2020, la ora 9.30, la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța se va desfășura o scurtă declarație de presă, în vederea exprimării punctului de vedere oficial cu privire la acest eveniment.

„În cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Citește și: Asociația Elevilor din Constanța solicită ca elevii să fie lăsați pe terenurile de sport

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Să înțelegem că Ordinul 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 se aplică doar în timpul programului școlar? Pe urmă intră în curtea școlii cine vrea și cum vrea ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.