Israel a salvat 10 copii grav bolnavi din Ucraina

„Sufletul se vindecă atunci când eşti în preajma copiilor.”, spunea marele romancier rus Feodor Dostoievski. Tot el afirma că  suferința copiilor nu este justificată nici dacă ar fi să afli tot adevărul lumii.Și mai scria că s-ar revolta împotriva unui Dumnezeu care ar permite ca adulții să le facă rău copiilor.

Probabil că Vladimir Putin nu l-a citit pe Dostoieski sau, dacă l-a citit, nu a înțeles nimic. Războiul pornit de noul țar al Rusiei îi face pe copii să sufere. Să moară. (Ți se rupe sufletul. „Invadatorii ucid copii ucraineni. Conştient şi cu cinism.” Soția președintelui Ucrainei a postat fotografii.)

Sufletul ți se vindecă în preajma copiilor, dar adulții au puterea să le vindece trupurile celor bolnavi. Asta a făcut, marți, Ambasada Israeluli în România, la Siret, alături de echipa medicală la Spitalul de Pediatrie Schneider din Israel, Ambasada Israelului în România. A a salvat 10 copii ucrainieni.

„Ei suferă de cancer ori alte boli grave, alții au nevoie de dializă. Copiii au venit cu părinții lor din #Kiev și au plecat cu un zbor special din Suceava spre #Israel. Operațiunea este rezultatul eforturilor comune ale autorităților, printre care Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor din Israel, și al contribuției a zeci de oameni și companii care au sărit în ajutorul copiilor. Le mulțumim tuturor și le urăm copiilor multă sănătate!”, au scris reprezentanții ambasadei pe pagina de Facebook.

Într-o imagine care spune mai mult decât o mie de cuvinte, ambasadorul Israelului în România, E.S. David Saranga, duce un copil, în cârcă, de la autobuz spre noul mijloc de transport.

Sursă foto: Facebook/Ambasada Israelului în România


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Îngrămădiți ca sardelele și jigniți în microbuzul de pe ruta Cumpăna - Constanța

mar mart. 8 , 2022
O tânără din Cumpăna a povestit momentele de groază prin care a trecut, chiar de 8 martie, când a vrut să se urce în unul din microbuzele care face legătura între Cumpăna și Constanța. „Astăzi, 8 Martie, pe ruta Constanța-Cumpăna am avut parte de un comportament abject și execrabil din […]

V-ar putea interesa și: