Israel va vaccina copiii cu vârste de la 5 la 11 ani

maraton vaccinare

Israelul a anunțat, duminică, că copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani sunt eligibili pentru vaccinarea anti-Covid și că data pentru debutul campaniei de imunizare a acestora va fi făcută publică în câteva zile, relatează Reuters.

Decizia, anunțată de Ministerul Sănătății, vine în urma aprobării de către grupul său de experți în vaccinări săptămâna trecută, după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer și BioNTech pentru grupa de vârstă la o doză de 10 micrograme.

Doza inițială dată celor cu vârsta de peste 12 ani este de 30 de micrograme. Pfizer și BioNTech au spus că vaccinul lor a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani.

Data la care va începe imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va fi stabilită în câteva zile, arată ministerul.

„Majoritatea experților din comitet au fost de părere că beneficiul vaccinării acestui grup de vârstă depășește orice risc”, se arată în comunicat.

Populația de 9,4 milioane a Israelului este relativ tânără, cu aproximativ 1,2 milioane de copii în grupa de vârstă 5-11 ani. Oficialii din domeniul sănătății s-au îndoit că țara ar putea atinge „imunitate de turmă” dacă acei copii nu sunt vaccinați.

Un sondaj de opinie în Israel de săptămâna trecută a arătat că 27% dintre părinți le-ar permite copiilor lor sub 12 ani să primească vaccinul, 33% s-au opus și 40% sunt indeciși.

Patru milioane de israelieni au făcut injecții de rapel, care în august au fost aprobate pentru oricine care a primit a doua doză Pfizer cu cel puțin cinci luni mai devreme.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mirel Rădoi pleacă de la naționala de fotbal a României după ce a pierdut calificarea la Cupa Mondială

Sun Nov 14 , 2021
Selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat, duminică, după ce România a ratat calificarea la Cupa Mondială, că nu va mai conduce echipa naţională. „Este un eşec această campanie pentru mine, că nu nu am reuşit să terminăm pe locul 2. Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner. E normală decizia, dacă […]
mirel radoi