Istoria unei arome – L’Interdit de la Givenchy

Istoria unei arome - L'Interdit de la Givenchy

Brandul francez Givenchy este cunoscut ca producător de îmbrăcăminte, parfumerie, accesorii și produse cosmetice de înaltă modă. De la începuturi și până astăzi, marca s-a impus ca o forță de care trebuie să ții cont. 

Legendarul brand a fost fondat de către Hubert de Givenchy, care în 1952 și-a deschis primul magazin. În același an, a prezentat prima colecție care a lăsat o amprentă de neșters în istoria modei: costumele sale din două piese, formate din bluze elegante și fuste ușoare, au combinat linii stricte și simplitate și au fost întâmpinate cu un mare interes. 

Hubert de Givenchy a considerat că cea mai mare reușită a sa a fost prietenia cu minunata Audrey Hepburn. S-au cunoscut în 1953 și au fost prieteni de peste patruzeci de ani. În tot acest timp, Audrey Hepburn nu era doar un client fidel al casei Givenchy, ci și fața lui. Givenchy a crezut întotdeauna că datorită lui Audrey Hepburn colecțiile sale au avut un succes atât de răsunător.  Este cunoscut faptul că ea a fost și muza marelui designer. Această femeie, a reușit să-l inspire pe Hubert să creeze cele mai stilate rochii. După rochii au urmat și parfumurile. Acestea pot fi găsite în magazinul on-line   https://makeup.ro/brand/25453/

În 1957 a fost creat un parfum special pentru Audrey. Aroma aparținea doar actriței. Atunci Hubert de Givenchy a întrebat-o dacă nu este împotrivă să prezinte parfumul publicului larg și să-l lanseze oficial, iar Audrey i-a răspuns: „Je Vous L’interdis” (Vă interzic).

Iar după 61 de ani, în 2018 pe piață apare noua aromă a casei de modă Givenchy L’Interdit. A fost creată de către 3 parfumieri ai casei, și mixează Iasomia, floarea de portocal, patchouli și vetiverul. Parfumul a fost numit în cinstea frazei aruncate de către Audrey Hepburn cu 60 de zi în urmă, și este de fapt un omagiu adus minunate femei.

Imaginea aromei a fost actrița Rooney Mara. Se pare că cei de la Givenchy au decis să continue ceea ce a început cândva însuși Hubert. Și chiar dacă nu mai găsim pe nimeni ca Audrey, timpurile s-au schimbat, și standardele de frumusețe la fel. Sau, mai bine zis acestea au dispărut. Hubert a fost acel care a spus ca femeia este frumoasă, indiferent dacă se încadrează sau nu în standarde, și chiar dacă denumirea parfumului vorbește despre ceva interzis, trăim în secolul în care este greu să mai interzici ceva.  

Astăzi fiecare din noi, se poate simți un pic Audrey Hepburn, este suficient să pulverizăm câteva picături pe încheietura mâinii pentru a ne teleporta în timp, pentru că imaginea ei continue să inspire generații.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.