ISU Dobrogea a dat amenzi de 110.000 pe litoral

Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul incident situaţiilor de urgenţă, în perioada 27 aprilie-01 mai a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective de alimentaţie publică cu afluenţă mare de persoane.

Astfel, în această perioadă, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 19 obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 16 obiective de alimentaţie publică (cluburi, discoteci, restaurante), trei amenajări temporare pentru festivaluri, concerte.

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 92 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 83 sancţiuni, respectiv 61 avertismente şi 22 amenzi contravenţionale în cuantum de 110.000 lei.

Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Deficientele constatate nu s-au încadrat în prevederile HG 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încalcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

De asemenea, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polițiștii o caută pe femeia care se droga pe plaja din Mamaia

Wed May 2 , 2018
În urma apariției în spațiul public a imaginilor de mai jos, în care o tânără se droghează în public, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și DIICOT Constanța s-au autosesizat și fac verificări pentru identificarea tinerelor care apar în imagini. Reamintim că, în timpul unei știri în direct difuzate […]