ISU Dobrogea spune că terasele de la Neversea nu au nevoie de avize de securitate la incendiu. Ce amenzi s-au dat, totuși

Reprezentanții ISU Dobrogea au anunțat că au verificat patru terase din incinta festivalului Neversea, în data de 6 iulie.

La ambele s-au aplicat 4 sancțiuni în cuantum de 4.500 lei și 10 avertismente”, au spus cei de la ISU.

În ceea ce privește acuzațiile care spun că nu ar avea autorizație, ISU subliniază că „nici una nu se încadrează pentru solicitare și obținere de autorizație de securitate la incendiu.”

Terasele respective nu au nevoie de autorizare, spune ISU, deși acolo se gătește cu butelii de aragaz, deși vorbim de construcții care pot lua foc ușor, deși se folosește curent electric.

Am căutat și legea care spune ce clădiri trebuie avizate sau nu. Normele metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă spun că avizele de securitate la incendiu se emit în următoarele situaţii:

a) când sunt solicitate prin certificatele de urbanism în vederea emiterii autorizaţiilor de construire, pentru categoriile de construcţii şi amenajări aprobate, potrivit legii, prin hotărâre a Guvernului;

b) pentru lucrările de schimbare a destinaţiei şi/sau de modernizare la construcţii şi amenajări existente, care nu necesită autorizaţii de construire, atunci când, în urma executării lucrărilor, construcţiile şi amenajările respective se încadrează în categoriile aprobate, potrivit legii, prin hotărâre a Guvernului prevăzută la lit. a), pentru care este necesară avizarea privind securitatea la incendiu;

c) pentru amplasarea construcţiilor în interiorul parcelelor şi asigurarea posibilităţilor de acces la drumurile publice, în conformitate cu prevederile Regulamentului general şi ale regulamentelor locale de urbanism, în cazurile în care nu se asigură îndeplinirea cerinţelor prevăzute de reglementările specifice.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.