Italia a trimis încă patru avioane de luptă în baza de la Mihail Kogălniceanu

Forțele Aeriene Italiene au decis suplimentarea cu încă patru aeronave Eurofighter Typhoon a detașamentului dislocat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Primele două avioane au aterizat duminică, 27 februarie, iar celelalte două au sosit marți, 1 martie, în baza de la Mihail Kogălniceanu. Detașamentul italian execută, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române, ai Forţelor Aeriene Germane și ai Forțelor Aeriene ale Statelor Unite (USAFE ), misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

„Aeronavele se alătură, astfel, celor patru avioane italiene care efectuează, din luna decembrie a anului trecut, misiuni în țara noastră. Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.”, spun reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Eurofighter Typhoon este un avion multi-rol de vânătoare bimotor. Acesta este proiectat și construit de un consorțiu de trei companii partenere distincte: Alenia Aeronautica, BAE Systems și EADS ce lucrează prin intermediul unei companii susținătoare Eurofighter GmbH, care a fost formată în 1986. Viteza maximă este de 2.495 km/h. Are o autonomie de 2.900 kilometri.

V-ar putea interesa și:

Primii militari din contribuţia Franţei la Forţa de Răspuns a NATO au ajuns în Constanța

Spitalul militar din Constanța este pregătit să trateze militari ucraineni răniți în război

Trei avioane de luptă germane au aterizat la Mihail Kogălniceanu

Alte trei avioane Eurofighter Typhoon au aterizat la baza de la Mihail Kogălniceanu


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CNN: studenții africani și indieni sunt victime ale rasismului în Ucraina. Sunt dați jos din autobuze de grăniceri, unii sunt bătuți

mar mart. 1 , 2022
Pe măsură ce invazia rusă a Ucrainei continuă, studenții străini care încearcă să părăsească țara spun că se confruntă cu un tratament rasist din partea forțelor de securitate ucrainene și a oficialilor de frontieră, scrie site-ul prestigiosului post de televiziune CNN. Rachel Onyegbule, o studentă nigeriană în anul I la […]

V-ar putea interesa și: