Italia prelungește măsura izolării la domiciliu pentru români

Italia a anunțat că extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria până la 7 septembrie.

Decretul publicat la 8 august în Gazeta Oficială prelungeşte carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria şi intră în Italia.

Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, autorităţile au hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră.

Citește și: Horia Constantinescu: Este finalul cașcarabetelor VIDEO

La intrarea în Italia, persoanele respective vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Citește și: Caz de coronavirus în Costinești, la un tânăr care a venit într-un autocar cu 40 de oameni

Una dintre acestea este Regiunea Lazio care a hotărât să testeze pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele din România.

Citește și: Câți bani făcea pe zi Emi Pian din cămătărie și ce se întâmpla cu cei care nu plăteau la timp

Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

Citește și: Bill Gates, predicții sumbre: Pandemia de COVID-19 ar putea dura până în 2022

Vineri au fost testaţi pasagerii a trei autocare cu numere româneşti dar toţi au fost negativi la anticorpii virusului SARS-COV2.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se drogau cu etnobotanice în miezul nopții, la marginea Constanței

Sun Aug 9 , 2020
Cincisprezece pliculeţe ce conţineau fragmente de substanţă vegetală au fost găsite noaptea trecută de jandarmii care asigură paza și supravegherea conductelor de transport produse petroliere, asupra a doi tineri constănțeni. În cursul nopţii trecute, în jurul orei 00.15, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța a […]
etnobotanice constanța