Italia va acorda 780 de euro pe lună persoanelor sărace. Sunt eligibili și români

italia ajutor social

Italia va acorda până la 780 de euro pe lună persoanelor sărace, iar de acești bani vor beneficia și o parte din românii care locuiesc în peninsulă.

Măsura, care are scopul de a combate sărăcia și urmează să intre în vigoare de la 1 aprilie 2019.

Valoarea alocaţiei poate ajunge până la un maxim de 780 de euro pe lună de persoană şi se acordă doar pentru o perioadă de 18 luni, timp în care beneficiarii sunt obligaţi să încerce să se angajeze.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care: să fie cetăţean italian sau să locuiască legal în Italia de cel puţin zece ani, să aibă un venit de sub 9.300 de euro pe an şi să nu deţină active imobiliare cu o valoare de mai mare de 30.000 de euro, potrivit publicaţiei Il Sole 24 Ore.

Autorităţile au anunţat că vor efectuate verificări dure pentru a preîntâmpina fraudarea sistemului, cei prinşi că au încercat să obţină ilegal aceste beneficii riscând între 2 şi 6 ani de închisoare.

A.P.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Italia va acorda 780 de euro pe lună persoanelor sărace. Sunt eligibili și români

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum trebuie să arate zona peninsulară a Constanței în viziunea USR și PNL

mar ian. 22 , 2019
Partidele de opoziție din Constanța au făcut mai multe propuneri publice referitoare la Planul Urbanistic Zonal al peninsulei Constanței, plan aflat în dezbatere publice. În data de 18 ianuarie a.c., Uniunea Salvați România (U.S.R.) – filiala Constanța a transmis către Primăria municipiului Constanța câteva propuneri. Deputatul U.S.R. de Constanța, Stelian […]
piata ovidiu

V-ar putea interesa și: