Italienii vor avea în birouri cel mult 19 grade Celsius

birou

Se anunță o iarnă grea. Autorităţile din Italia intenţionează să limiteze căldura din locuinţe şi companii pe parcursul iernii care vine, pentru a contribui la scăderea cantităţii de gaz folosit în ţară şi a reduce riscurile legate de o oprire totală a livrărilor de gaz din Rusia, relatează marţi Reuters.

Înainte de conflictul din Ucraina, Italia importa din Rusia circa 40% din necesarul de gaz, dar a început fără întârziere să caute surse alternative şi să-şi reducă dependenţa de Moscova, notează Reuters.

Conform planului guvernamental anunţat marţi, temperatura din blocurile de locuinţe şi din alte clădiri publice va trebui reglată la 19 grade Celsius, cu un grad mai puţin decât până acum. Pentru clădirile industriale, aceasta va fi de 17 grade Celsius.

În acelaşi timp, timpul de încălzire zilnic va scădea cu o oră.

Guvernul discută cu sindicatul Confindustria în vederea unui acord de reducere suplimentară a consumului de gaz, de această dată pe bază de voluntariat, au mai anunţat autorităţile.

Italia speră ca aceste limite să diminueze consumul de gaz pe plan naţional cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie şi urmăreşte să taie alte 2,1 miliarde de metri cubi prin recurgerea la surse alternative pentru generarea de electricitate.

În acest scop, se au în vedere alte măsuri de încurajare a consumatorilor individuali şi a societăţilor să scadă consumul, astfel ca cererea generală să scadă cu 15%, în conformitate cu planurile UE.

Capacităţile de stocare de gaz ale Italiei erau pline în proporţie de 83% la începutul lui septembrie, mai indică documentele guvernamentale citate marţi de Reuters.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Companiile din energie oferă salarii de top

mie sept. 7 , 2022
Companiile din energie oferă unele din cele mai mari salarii din România, și pe fondul profiturilor mari făcute în această perioadă. Potrivit calculelor Economedia, pe baza datelor de la Registrul Comerțului, cei 207 angajaţi E.ON Energie au un venit mediu net de 10.414 lei pe lună. Pe locul doi se […]
energie-electrica

V-ar putea interesa și: