Jaful din Constanța și Năvodari, la „România, te iubesc!”. Primarul Decebal Făgădău îi ia la mișto pe jurnaliștii Pro TV

Jaful cu terenuri din Constanța și Năvodari va fi prezentat duminică, 12 mai, în emisiunea„România, te iubesc!”.

UPDATE. Emisiunea poate fi văzută aici:

Jurnaliștii de la Pro TV au publicat un teaser al emisiunii, în care primarul Decebal Făgădău îi ironizează. Acesta spune că, atunci când a câștigat mandatul, nu a câștigat și o mașină a timpului, că să se întoarcă 10 ani înapoi. Uită însă că a fost circa 10 ani viceprimar, mâna dreaptă a lui Radu Mazăre, și că el însuși a avut un teren care face parte dintr-o retrocedare, teren pe care l-a vândut cu un profit frumos.

Mihai Petre, consilier personal al primarului Constanței, a fost tranșant:

Prin sentință, a arătat foarte clar că tot ce s-a întâmplat în Constanța poate fi definit ca un mod de lucru ce aparține unui grup infracțional organizat”.

Mai mulţi oameni de afaceri condamnaţi definitiv la închisoare cumpărau drepturi litigoase iar apoi erau împroprietăriţi. În unele cazuri aveau de luat terenuri la periferia Constanței, dar primeau altele în zonele bune din Mamaia.

După retrocedări, terenurile erau vândute şi revândute. Primăria aprobă certificate şi planuri de urbanism care le încărcau de valoare pentru că permiteau ridicarea de blocuri. Dezvoltatorii care le-au ridicat şi oamenii care şi-au cumpărat acolo apartamente sunt consideraţi cumpărători de bună credinţă care nu au de a face cu istoria ilegală a pământului. Doar că Înalta Curte a decis că terenurile de sub ei se întorc la primărie.

Decebal Făgădău, primarul orașului Constanța:

„Dacă mă întrebați ce s-a întâmplat în urmă cu 10 ani, 20 de ani, nu vă pot răspunde. În momentul în care am câștigat mandatul de primar, ce să vezi, nu am câștigat și mașina timpului”.

Echipa Pro TV ajunge și pe coasta Năvodariului, care a devenit în ultimii ani una din cele mai înghesuite staţiuni de pe litoral.

„Analizăm distanţa dintre clădiri, cât de aproape sunt ele de plajă şi vorbim despre un nou fenomen. Umbrirea totală a plajei la orele după amiezii. Anul acesta, la Corbu, excavatoarele vor intra în rezervaţia biosferei Deltei Dunării. Autorităţile au dat undă verde construcţiilor. Primarul promite o staţiune chocheta, adecvată unei rezervaţii naturale. Duminică de la ora 18:00 veţi afla cum se dau autorizaţiile, dacă se vor ridica vile sau blocuri cu multe etaje şi ale cui sunt terenurile.”, spun jurnaliștii de la „România, te iubesc!”.

Vă recomadăm și:


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.