Jandarmeria Română a împlinit 172 de ani

Anul acesta, în ziua de 3 Aprilie, se împlinesc 172 de ani  de când Domnitorul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a reformat sistemul de ordine publică prin înfiinţarea Corpului de Jandarmi, o instituţie necesară deopotrivă asigurării libertăţilor cetăţeneşti a ordinii de drept în stat, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor, menţionând despre Jandarmerie că „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”.

Frântura de timp care delimitează existenţa Jandarmeriei Române, evidenţiază rolul acesteia în diferite momente din istoria modernă şi contemporană a poporului nostru, fiind prezentă la grelele încercări, dar şi la realizările românilor, începând de la Războiul de  Independenţă  şi până în prezent.

Acum la ceas aniversar, doi ofiţeri şi douăzeci şi patru de subofiţeri, din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, vor fi înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru modul în care și-au executat atribuțiile funcționale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Marian Crușoveanu, deputat PNL: „O veste extraordinară pentru 41 de școli din județul Constanța”

Fri Apr 1 , 2022
În județul Constanța, prin Programul Național Pentru Reducerea Abandonului Școlar, 41 de unități de învățământ vor primi finanțare. „În această primă fază de selectare, școlile din județul nostru au obținut calificative între 6 și 10, astfel încât pot intra în prima fază în vederea primirii acestor granturi. Este o veste […]

V-ar putea interesa și: