Jandarmii au accesat fonduri europene

La începutul anului 2018, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, prin comandantul unității, domnul locotenent-colonel Ferencz Daniel, a demarat procedurile specifice de contractare a unei investiții cu fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Investiția se încadrează pe Axa prioritară 3, vizând sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, obiectivul principal fiind îmbunătățirea eficienței energetice, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pavilionului administrativ al Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Lucrările de eficientizare energetică vizează atingerea următorilor indicatori de performanță:

  • scăderea nivelului anual al gazelor de seră emise de la 205,13 tone/an la 24,42 tone/an;
  • scăderea consumului anual de energie primară de la 1.086.564 kW/an la 191.612 kW/an.

Aceste obiective, odată atinse, vor genera economii importante asupra cheltuielilor ocazionate cu energia electrică, termică, apă și celelalte utilități.

Proiectul a trecut de faza DALI (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Investiții), fiind avizat in Consiliul Tehnico-Economic al MAI, urmând să fie transmis către Agenția de Dezvoltare Regională.

Investiția se va desfășura în mai multe etape, pe o durată de 24 de luni, termenul de predare a lucrării fiind septembrie 2020.

De mai bine de 30 de ani, unitatea nu a beneficiat de investiții, clădirea necesitând reparații și îmbunătățiri ale căror costuri nu puteau fi susținute de la buget.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Organizația Patronală Mamaia a adus jurnaliști străini pe litoral

lun iul. 30 , 2018
Organizația Patronală Mamaia-Constanța a fost organizator, alături de Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării, a Infotripului „Explore Dobrogea”, care a reunit bloggeri și jurnaliști din 7 țări ale lumii. Acțiunea vizează o promovare ofensivă a destinației turistice Dobrogea. „Explore Dobrogea” are că scop promovarea destinației turistice Delta Dunării […]
organizația patronală mamaia bloggeri

V-ar putea interesa și: