Jandarmii au confiscat peste 750 kg de pește care era vândut ilegal

O cantitate de peste 750 kg de peşte comercializat  ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest week-end, în urma executării unor acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.

În perioada 11-12 ianuarie a.c., echipajele de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat cinci persoane care comercializau peşte, fără a avea documente legale, în târgurile din Cobadin şi General Scărişoreanu.

Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit),  jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie,  în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unor societăţi comerciale specializate.

„Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.”, spun reprezentanții jandarmilor, prin intermediul unui comunicat de presă.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vor scădea tarifele pentru transportul și distribuția energiei electrice. „Corectăm aberațiile și dezechilibrele economice produse de PSD”

Sun Jan 12 , 2020
Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat, duminică, printr-o postare pe Facebook, că, din 15 ianuarie, noile tarife stabilite de ANRE pentru transport şi distribuţie a energiei electrice vor fi reduse cu valori între 1,7% și 1,9%. Acest lucra va duce, spune el, la „corectarea aberaţiilor şi dezechilibrelor economice produse […]