Jandarmii au confiscat produse de contrabandă vândute pe plajele din Eforie și Neptun

O parte din produsele confiscate de jandarmi

Jandarmii constănțeni au confiscat produse de contrabandă vândute pe plajele din Eforie și Neptun.

Aceștia au anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că sâmbătă, 10 august, au depistat șapte persoane care ofereau spre comercializare parfumuri, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și alte accesorii, inscripţionate cu numele unor mărci de renume, fără a poseda şi documente de provenienţă a bunurilor respective.

„Existând  suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesele verbale de constatare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi le-au transmis împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării, structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor.”, se arată în comunicat.

Totodată, în cursul serii de sâmbătă, jandarmii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 13.000 lei, pentru fapte prevăzute de Legea nr.12/1990  privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

„Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile competente.”, au mai spus jandarmii constănțeni.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.