Jandarmii au dat 102 amenzi la mitingul de ieri, din Constanța, împotriva regulilor impuse de pandemie

Ieri a avut loc un protest, în Constanța, la care au participat câteva sute de oameni nemulțumiți de măsurile impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanța a anunțat că, până luni dimineață, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți.

„Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic,  iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.”, a anunțat jandarmeria.

Organizatorul este un tânăr. Lucrează ca barman. Iată ce spunea înainte de miting:

„Constanța-i în stradă duminica asta, ori aveți impresia că ulcioru merge la apă de 2 ori? Horeca e ucis sistematic! Şcolile ba se închid, ba se deschid, ba se închid!Purtăm măşti deşi un foarte mare procent de măşti neconforme este pe piață şi ghici cine a fost incapabil/a asistat pasibil la acest lucru?Vreți să aglomerați clienții magazinelor până în ora 18:00 de parcă de la 18:00 activitatea virusului creşte! Nu există nici o logică şi nici o soluție din partea guvernului pentru criza Covid! Voi vreți să tratați efectul când defapt cauza este sistemului sanitar incapabil! Este incapabil pentru că doctorii au plecat din România din cauza polticii duse în ultimii 30 de ani, este incapabil datorită promovărilor pe bază de carnet de partid în fiecare spital, este incapabil pentru că o şleahtă de oligarhi au făcut afaceri cu echipamente medicale. Statul Român nu mai produce nimic, dar este finanțat de sutele de mii de amenzi date motivând în fond criza covid. Numărul amenzilor care apropo sunt ca să prevină este mai mare decât numărul actual al infectaților de covid! Jos dictatură că de aia au murit oameni în 89′, pentru libertate!”

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

VIDEO Parcurile industriale, cheia succesului. În Cluj au creat 13.000 de locuri de muncă. Ardelenii au trecut la pasul următor: parcuri științifice

Mon Mar 29 , 2021
Aproape toți politicienii din județul Constanța au folosit, în campaniile electorale, o promisiune comună: construirea de parcuri industriale. Câți s-au ținut de cuvânt? Niciunul. Județul Constanța nu are niciun parc industrial adevărat. În cealaltă parte a țării, Cluj, lucrurile stau cu totul altfel. Compania Tetarom, deținută de Consiliul Județean Cluj, […]