Jandarmii au o săptămână plină

Jandarmii constănțeni au o săptămână plină de evenimente.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţia Locală vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice la o serie de evenimente organizate în zona de responsabilitate.

Mâine, 03 mai, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică, în scopul desfăşurării într-un climat de siguranţă a ceremoniilor religioase prilejuite sărbătorirea hramului mănăstirii Dervent – Izvorul Tămăduirii situată în satul Galiţa, precum şi hramului mănăstirii Sfânta Cruce – Izvorul Tămăduirii situată în comuna Crucea.

În vederea prevenirii oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii vor intra progresiv în dispozitivul constituit la mănăstirea Dervent, chiar din această seară.

La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi la următoarele evenimente:

 • festivalul de jocuri și reconstituiri istorice Dapyx Medgidia în perioada02 – 05 mai;
 • ultramaratonul Alerg 24 ore pentru autism în perioada 04-05 mai, Festivalul Berii în perioada 03 – 05 mai;
 • meciul de fotbal C.S. Medgidia-Axiopolis Cernavodă
 • meciul de rugby A.C.S. Tomitanii Constanţa-R.C.M.U.V. Timişoara, în data de 04 mai.

Pentru evitarea producerii oricăror evenimente nedorite, jandarmii recomandă participanţilor următoarele:

 • adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
 • respectarea indicaţiilor organizatorilor şi ale forţelor de ordine;
 • evitarea implicării în conflicte de orice natură;
 • respectarea traseelor de deplasare stabilite de organizator;
 • acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;
 • evitarea purtării la vedere a obiectelor de valoare ce pot atrage atenţia;
 • să nu participe la evenimente sub influenţa băuturilor alcoolice, să nu aibă asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materii expolzive, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant;
 • acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot pierde cu uşurinţă în locurile aglomerate;

„Recomandăm celor care vor participa la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de convieţuire socială şi prevederile legale în vigoare, reamintind că nu vor fi tolerate fapte ce aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului.”, au transmis handarmii.

Reamintim tuturor cetăţenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trafic blocat pe strada Ciprian Porumbescu din Constanța

Thu May 2 , 2019
Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi – 02 mai 2019, la nivelul unui branșament de pe strada Ciprian Porumbescu, din municipiul Constanța, echipele de intervenţie ale RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe această stradă, tronsonul cuprins de străzile Pescarilor și Unirii, în intervalul orar 09,00 – […]
raja