Japonia vrea să interzică vânzarea de noi automobile echipate cu motoare pe benzină, în următorii 15 ani

Japonia are ca obiectiv interzicerea vânzării de noi automobile echipate cu motoare pe benzină, în următorii 15 ani, a anunţat Guvernul de la Tokyo, conform unui plan prin care statul nipon vrea să ajungă la emisii zero de carbon, transmit Kyodo şi Reuters.

Planul prevede stimularea vânzării de vehicule electrice, inclusiv modele hibride şi vehicule cu celule de combustibil, până în jurul anului 2035. Pentru a accelera răspândirea automobilelor electrice, autorităţile de la Tokyo vor lua măsuri pentru reducerea costului bateriilor pentru vehicule cu mai mult de jumătate, până în 2030.

„Strategia verde” pentru stimularea creşterii economiei nipone vizează industria hidrogenului şi sectorul auto, în vederea îndeplinirea angajamentului din octombrie al premierului Yoshihide Suga ce prevede că Japonia va atinge un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero până în anul 2050.

Citește și: Primăria Constanța a montat primele stații gratuite pentru încărcarea mașinilor electrice

Investiţiile verzi sunt prioritare în cadrul strategiei Guvernului de a sprijini redresarea economiei, afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), şi de a armoniza obiectivele climatice ale ţării cu cele ale Uniunii Europene, Chinei şi altor economii.

„Guvernul şi-a stabilit ţinte ambiţioase, Japonia va avea o amprentă de carbon neutră în 2050. Clarificarea obiectivelor şi direcţia politică către strategia verde vor stimula companiile să investească în tehnologiile viitorului”, a apreciat Yukari Takamura, profesor la Universitatea din Tokyo.

Citește și: Cele mai bine vândute automobile eco din România

Executivul nipon va acorda firmelor subvenţii şi alte tipuri de sprijin financiar pentru stimularea investiţiilor în tehnologia verde.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în România: foarte puține teste efectuate, foarte puțini bolnavi depistați

Sat Dec 26 , 2020
Numărul de cazuri noi de coronavirus în România scade de la o zi la alta, dar la fel scade și numărul testelor efectuate. În ultimele 24 de ore au fost depistate 1.387 de cazuri noi, dar au fost efectuate numai 4.352 de teste. Lucrurile sunt îngrijorătoare dacă luăm în calcul […]