Jean-Paul Tucan vrea să își listeze compania la bursă

tucan

Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil SA, din județul Constanța, un business cu vechime de 20 de ani, a decis, de principiu, listarea la Bursa de Valori București (BVB), relevă date analizate de Profit.ro.

Nu s-a hotărât încă dacă listarea va fi pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare, pe piața AeRo sau pe piața principală a BVB.

JT Grup Oil SA, înființată în 2001, este controlată de omul de afaceri constănțean Jean-Paul Tucan, cu 90% din acțiuni, restul de 10% din capital fiind în posesia lui Bogdan Florin Aldea, care este și director general al companiei.

Potrivit celor mai recente date publice disponibile, JT Grup Oil SA a terminat anul 2020 cu profit net de 5,2 milioane lei, cifră de afaceri de 126,5 milioane lei și un număr mediu de 35 de angajați. Compania deține mai multe depozite de carburanți, în Năvodari, Mamaia și Cernavodă, precum și o flotă proprie de cisterne.

În 2019 a fost a 59 cea mai profitabilă companie din județul Constanța (topul din 2020 îl puteți consulta AICI).

JT Grup Oil are operațiuni și în construcții, imobiliare, turism, agrement, colectare de deșeuri, logistică și service auto pentru utilitare, camioane, autobuze și remorci.

Fondatorul și acționarul majoritar al JT Grup Oil, Jean-Paul Tucan, a activat și în politică în urmă cu câțiva ani, deținând o vreme una dintre pozițiile de vicepreședinte la nivel național al ALDE, partidul care a făcut coaliție de guvernare cu PSD în perioada 2017-2019.

Vă recomandăm și:

Jean Tucan și-a mai cumpărat un elicopter

EXCLUSIV. Ce spune Jean Paul Tucan, proprietarul hidroavionului fotografiat de presă pe plaja din Mamaia, despre întreaga poveste

Bursa de la București n-a mai fost niciodată atât de sus


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consilierul personal al viceprimarului USR din Constanța a dat în judecată un jurnalist și îi cere 25.000 de euro, salariul minim pe care îl câștigă un român în aproape 7 ani

mie ian. 19 , 2022
La circa un an de la alegerile locale, cei doi viceprimari ai municipiului Constanța, Ionuț Rusu, PNL, și Florin Cocargeanu, USR, și-au numit consilieri personali, plătiți din bani publici. Legea permite. Un jurnalist din Constanța, Dorian Hapurnea, a atras însă atenția, printr-un articol în publicația Constanta.info, că „ni s-a promis […]
valentin-jalba-stelian-ion

V-ar putea interesa și: