Jeg și produse expirate din 2014 în unele bucătării de pe litoral și în Delta Dunării. Atenție, imagini șocante!

Ce se întâmplă în unele bucătării de pe litoral nu seamănă cu comerț civilizat, nici cu alimentație publică, ci mai degrabă cu tentativă de omor calificat. Poate exagerăm, dar nu știm că să numim altfel faptul că unele din ele sunt pline de jeg și că patronii le servesc turiștilor produse expirate de 7 ani!

Toate acestea au fost descoperite de inspectorii Protecției Consumatorului în urma controalelor făcute atât pe litoral, cât și în Delta Dunării, în ultima săptămână.

Conform ANPC, doar în Delta Dunării au fost date amenzi de 500.000 de lei și au fost oprite definitiv de la comercializare peste 41 de tone de alimente.

În Delta Dunării au fost verificați 65 de operatori economici și au fost date 71 de amenzi și 27 de avertismente. De asemenea, inspectorii au avut două propuneri de închidere până la șase luni.

Aici, la Hotelul Delta, au fost descoperite produse expirate din august 2014!

Inspectorii protecției consumatorilor au creat Comandamente speciale pentru litoral și Delta Dunării și au verificat în ultima săptămână mai mulți agenți economici.

Un restaurant din Năvodari cu specific pescăresc a fost amendat cu 18.000 lei  și s-a făcut o propunere de închidere între 6 și 12 luni, după ce in urmă cu doua săptămâni a avut oprire temporară și au fost găsite aceleași deficiențe. Este vorba despre restaurantul La Pește din Năvodari. Aici s-au găsit 216 kg de pește fără elemente de identificare și caracterizare în valoare totală de 5271 lei.

Toate sancțiunile date pe litoral urmează să fie comunicate de reprezentanții ANPC după centralizarea acestora.

În ultima perioadă au fost raportate tot mai numeroase cazurile de toxiinfecție alimentară pe stațiunile din litoral și din Delta Dunării.

BILANȚ ANPC pentru ultima săptămână

  • 71 amenzi în valoare de 502000 lei
  • 27 avertismente
  • Oprite definitiv – 41141 KG / 101199 LEI
  • Oprite temporar – 2kg/ 850 lei
  • Oprirea temporara a prestării de servicii – 9 piscine
  • Oprirea temporara a prestării de servicii – 2 unități cazare
  • Oprirea temporara a prestării de servicii – 1 spălătorie
  • Propuneri închidere 0 -6 luni: 2

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.