Jenant, BRD, jenant!

Nu am avut prea multe experiențe cu BRD în ultima vreme. Ultima dată am scris un articol acum doi ani, în care prezentam un caz ciudat: un client al băncii, care primea salariul acolo, plătea comision pentru orice operațiune, chiar și când scotea banii de salariu. Asta deși ani de zile retragerea banilor fusese gratuită. Ce se întâmplase? În momentul când cardul a expirat și a venit unul nou, clientul nu a mai bifat, pe hârtiile pe care le-a primit de la bancă, faptul că nu dorește să plătească acest comision (și cel de încasarea a salariului pe card). Evident, nici funcționara nu i-a spus.

Ieri, în trecere pe la o agenție, am observat un lucru jenant, care nu face deloc cinste uneia din cele mai puternice bănci din România.

Pe geamul de la intrarea uneia dintre agenții, din zona Inel II, scria că agenția se numește „Oleg Danovschi”. Numele celebrului coregraf este însă „Danovski”. M-am gândit că este o greșeală a celor din agenție. Am verificat pe site-ul BRD. Și acolo, numele este greșit: „Oleg Danovschi”.

O simplă căutare pe net ar fi fost suficientă. Dacă nu așa, îl puteau căuta pe fiul maestrului, care trăiește și poate fi găsit ușor pe rețele de socializare. Sau o plimbare prin centrul orașului, prin fața teatrului de operă și balet care îi poartă numele.

Nu cred că francezii, proprietarii BRD, mândri de limba lor, ar fi foarte mulțumiți dacă noi le-am poci numele valorilor pe care le au.

Cine a fost Oleg Danovski

Oleg Danovski (n. 9 februarie 1917, Voznesensk, din Ucraina rusă – d. 21 octombrie 1996, Constanța, din România) a fost un dansator și coregraf român, întemeietorul școlii românești de balet modern, fondatorul și directorul primului teatru de balet din România, instituție care din 1990, prin hotărârea ministrului culturii, Andrei Pleșu[2] îi poartă numele – Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. A apărut pe toate marile scene ale lumii, precum Teatrul Bolșoi, Opera din Milano sau Metropolitan New York, iar sub conducerea sa baletul românesc s-a bucurat de succese și recunoaștere fără precedent în străinătate. Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa în localitatea Palazu Mare pe 17 și 18 octombrie 2023

vin oct. 13 , 2023
În vederea executării lucrărilor de racordare a noii conducte la sistemul centralizat de alimentare cu apă de pe strada Sentinelei, din localitatea Palazu Mare, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei de marți – 17 octombrie 2023, ora 22.00, până miercuri – 18 octombrie 2023, ora 13.00. Astfel, vor fi afectați […]
raja

V-ar putea interesa și: