Joi începe vaccinarea profesorilor din Constanța. S-au înscris 1.296

vaccin

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat și a transmis către Direcția de Sănătate Publică Constanța datele necesare demarării activității de vaccinare prioritară a personalului din învățământul preuniversitar. Totodată, a stabilit și programarea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și nedidactic din județ.

„Activitatea va începe joi, 25 februarie 2021, la ora 09.00, la Pavilionul Expozițional Constanța. Se organizează 8 fluxuri destinate personalului din învățământ, 6 fluxuri fiind pentru persoanele cu vârstă de peste 55 de ani și 2 fluxuri pentru persoanele cu vârstă de până în 55 de ani.”, a precizat Sorin Mihai, inspector școlar general în cadrul ISJ Constanța.

La nivelul județului, au solicitat să fie vaccinate prioritar 1.296 de persoane din învățământ, dintre care 551 sunt peste 55 de ani, iar 745 au sub 55 de ani.

Vaccinarea va începe cu personalul din municipiul Constanța, din 26 februarie continuând pentru tot personalul din județ, atât din unități de învățământ de stat, cât și din cele de învățământ particular.

Din datele centralizate până vineri, 19.02.2021, s-au vaccinat 1.056 de persoane din învățământul preuniversitar constănțean.

Sorin Mihai a mai precizat că nu s-au înscris pentru vaccinare prioritară toți cei care erau programați în perioada imediat următoare pe platforma națională.

La nivelul județului, există 6.676 de profesori în sistemul de stat și 478 în cel privat.

Vă recomandăm și: Organizare fără cusur la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.