Judecătoarea Mirela Carapcea a murit la numai 48 de ani

Mirela Carapcea, de 48 de ani, judecătoare la Tribunalul Constanţa, s-a stins din viaţă după o luptă grea cu cancerul. “Adevărul” a prezentat povestea Mirelei care s-a luptat şi cu sistemul sanitar din România pentru o nouă şansă la viaţă. Mirela a dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a face rost de medicamentele necesare.

Potrivit sursei citate, problemele ei medicale au început în 2016, după ce o aluniţă de pe corp şi-a schimbat puţin aspectul la suprafaţa pielii, însă, sub piele, s-a dezvoltat o tumoră de mare dimensiune. Medicii de la spitalul Anadolu din Turcia i-au dat cumplita veste: tumora este malignă. După ce a fost operată, a urmat tratament, tratament ce părea avea efect însă în martie 2019 boala a recidivat şi medicii i-au descoperit metastaze la plămâni, apoi cancerul i-a afectat sânii, ficatul, sistemul osos şi cel genital.

La un cancer atât de agresiv, Mirela avea nevoie de tratamente de top. Terapia se baza pe medicamente ale căror costuri ajungeau în fiecare lună la suma de peste 9.000 de euro. Medicaţia recomandată de clinica din Turcia nu a putut fi prescrisă de medicul curant din România întrucât medicamentele nu erau incluse pe lista de tratamente de care beneficiau asiguraţii români.

Mirela a apelat la ajutorul unui avocat, Dumitra Daon, şi a dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru o nouă şansă la viaţă.

„Am depus la Curtea de Apel o cerere de declanşare a procedurii de înscriere în cadrul listei de medicamente prevăzută de art. 242 din Lg 95/2006 a medicamentelor Abraxane 100mg/20ml şi Tecentrig Atezolizumab 1200mg/20ml şi acordarea lor în regim de compensare 100%. Mai mult decât atât, pentru Abraxane, în România nu există pe piaţă concentraţia necesară ei“, a declarat avocatul, pentru adevarulr.ro, care spune că pe rolul instanţelor au mai fost cauze cu aceste solicitări şi aproape de fiecare dată a câştigat pacientul.

Cu ajutorul acestui tratament costisitor, Mirela a reuşit să supravieţuiască. În toamna anului trecut a fost şi confirmată remisia totală a bolii de care suferea de peste patru ani. Calvarul nu avea să se termine aici. În iarna anului 2020, spre sfârşitul anului Mirelei i-a apărut o tumoră pe creier, noua formă de cancer, la fel de agresiv ca şi cele ce îi afectaseră restul organelor a făcut să nu mai vadă, să nu îşi poată mişca piciorul şi mâna dreaptă. Recent, a fost operată, însă, tumorile au recidivat.

Trupul neînsufleţit al Mirelei va fi depus la o capelă mortuară din Constanţa şi va fi înmormântată la cimitirul din Hârşova. Ea avea un băiat student.

Sursă foto: adevarul.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.