Judecător spaniol: “Toate româncele sunt curve”

salva-judecator-spaniol

Judecătorul Salvator Alba

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) condamnă vehement declarația judectorului spaniol Salvator Al, din Tenerife, cum că ”toate româncele sunt curve”.

FADERE consideră că astfel de situații sunt un ecou al iresponsabilitătii unor politicieni de acasă, care au proferat în trecut astfel de jigniri la adresa româncelor. Chiar dacă înregistrarea acestei declarații a fost făcută într-un context privat, este inadmisibil ca un judecător să dovedească astfel de prejudecăți rasiale și sexiste.

Situația este și mai gravă deoarece judecătorul Salvador Alba este recunoscut că fiind o figură emblematcă a domeniului juridic din Spania, iar înregistrarea cu pricina se pare că a fost făcută chiar în clădirea tribunalului.

”Sunt consternat de această înregistrare, cu atât mai mult cu cât conațioalii noștri au o părere foarte bună despre justiția spaniolă. E păcat că suferă milioane de români harnici, cinstiți și economi. Cer public că toți candidații care și-ar dori să reprezinte diaspora, indiferent dacă locuiesc aici sau în tară, să condamne ferm și fără echivoc astfel de deraieri de la normalitate”. A declarat Daniel Tecu, candidat la Senat pentru românii de pretutindeni, din partea Partidului Mișcarea Populară și președintele fondator al FADERE.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trupa Touch’n Go a Forţelor Aeriene a SUA va concerta în Mihail Kogălniceanu. VIDEO

mar nov. 8 , 2016
Trupa Touch’n Go a Forţelor Aeriene a SUA staţionate în Europa va susţine un concert la Centrul de Tineret al comunei Mihail Kogalniceanu, vineri,  11 noiembrie 2016, incepând cu ora 18:30.  Accesul este liber. Tinerii militari americani au un repertoriu bogat care include melodii ale unor interpreţi celebri: Adele, Justin […]

V-ar putea interesa și: