Judecător spaniol: “Toate româncele sunt curve”

salva-judecator-spaniol

Judecătorul Salvator Alba

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) condamnă vehement declarația judectorului spaniol Salvator Al, din Tenerife, cum că ”toate româncele sunt curve”.

FADERE consideră că astfel de situații sunt un ecou al iresponsabilitătii unor politicieni de acasă, care au proferat în trecut astfel de jigniri la adresa româncelor. Chiar dacă înregistrarea acestei declarații a fost făcută într-un context privat, este inadmisibil ca un judecător să dovedească astfel de prejudecăți rasiale și sexiste.

Situația este și mai gravă deoarece judecătorul Salvador Alba este recunoscut că fiind o figură emblematcă a domeniului juridic din Spania, iar înregistrarea cu pricina se pare că a fost făcută chiar în clădirea tribunalului.

”Sunt consternat de această înregistrare, cu atât mai mult cu cât conațioalii noștri au o părere foarte bună despre justiția spaniolă. E păcat că suferă milioane de români harnici, cinstiți și economi. Cer public că toți candidații care și-ar dori să reprezinte diaspora, indiferent dacă locuiesc aici sau în tară, să condamne ferm și fără echivoc astfel de deraieri de la normalitate”. A declarat Daniel Tecu, candidat la Senat pentru românii de pretutindeni, din partea Partidului Mișcarea Populară și președintele fondator al FADERE.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.