Județul Constanța ar putea avea un nou oraș VIDEO

Județul Constanța ar putea avea un nou oraș, până la finalul acestui ani. Primarul unei comune a declarat că va începe demersurile pentru transformarea acesteia în oraș.

Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă, spune că demersul este necesar pentru a putea atrage mai multe fonduri europene. „Noi am atras fonduri europene de 3,5 milioane de euro, este maximul pe care l-am avut la dispoziție. Dacă am fi fost oraș, am fi putut atrage de câteva ori mai mult.”, a explicat edilul în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV.

Mai mult, primarul a explicat că fondurile europene pentru următorul exercițiu financiar, inclusiv cele care vor sosi prin Planul Național de Redresare și Reziliență, se adresează în special autorităților centrale și orașelor, nu și comunelor.

Vasile Delicoti a explicat că pentru cetățeni transformarea în oraș nu are aspecte negative. Nu vor crește taxele și impozitele, cu o singură excepție: cele pentru terenurile agricole extravilane. În opinia sa, avantajele sunt multiple.

O campanie de informarea va avea loc după Paște, deci după data de 2 mai. Primăria vrea să organizeze și un referendum în decursul acestui an. Ca să fie validat, trebuie să participe 30% din populație, iar jumătate plus unu din cei care participă să fie de acord. Dacă se va întâmpla așa, prefectura va lua act de referendum, iar în parlament se va oficializa transformarea.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos.

Citește și:

Protocol pentru protejarea siturilor arheologice din județul Constanța

Maricel Cîrjaliu, Felix Stroe și Alinuța sadica

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Peste 27.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne s-au vaccinat împotriva covid fără să se fi înscris pe platforma oficială

Wed Mar 10 , 2021
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că aproape 27.000 dintre angajaţii MAI s-au vaccinat împotriva covid-19 fără să se programeze pe platforma oficială. El consideră însă că „s-a respectat legea”. „În ceea ce priveşte campania de vaccinare a personalului din structurile MAI, am o situaţie cât se poate de […]