Județul Constanța nu are suficiente piețe de desfacere a peștelui. CJC și ADD vor să corecteze acest lucru

În Constanța a avut loc, joi, o sesiune de informare cu privire la oportunitățile de finanțare europeană şi de promovare în domeniul pescuitului și acvaculturii, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală Pescuit.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a precizat că s-a discutat despre elaborarea unor proiecte de o reală importanţă pentru dezvoltarea judeţului Constanţa, o dezvoltare durabilă care să pună în valoare potenţialul tuturor zonelor pescăreşti din regiune.

„Judeţul Constanţa, în prezent, nu deţine un port cu o multiplă funcţionalitate care să permită acostarea ambarcaţiunilor pescăreşti. Pe lângă aceste facilităţi este necesară şi o piaţă de desfacere în care micii pescari să poată comercializa capturile. Localităţile de la Dunăre și mare au un potenţial ridicat în acest sens, iar Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Constanţa, prin specialiştii săi lucrează la elaborarea documentaţiei şi realizarea studiilor de fezabilitate pentru aceste obiective economice. Este nevoie, însă, ca instituţiile statului să coreleze ceea ce facem noi autorităţile publice locale, să vină cu o bază legală care să încurajeze şi să susţină aceste activităţi. Sper ca în cel mai scurt timp, să avem toate aceste reglementări.”, a declarat Mihai Lupu.

Până atunci, CJC și ADD gândesc proiecte, fac studiile de fezabilitate necesare şi identifică sursele de finanţare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ucrainenii pot folosi gratuit mijloacele de transport în comun din Constanța. Pentru constănțeni, biletul s-a scumpit

Wed Mar 16 , 2022
Primăria Constanța a anunțat că, pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni aflați în tranzit sau stabiliți în municipiul Constanța pentru o perioadă mai lungă de timp, Consiliul de Administrație al CT BUS S.A a decis să ia măsura de acordare de gratuitate la transportul în comun. Aceasta se acordă […]

V-ar putea interesa și: