Județul Constanța nu mai are niciun loc liber la Terapie Intensivă pentru bolnavii Covid

terapie intensiva

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi, 23 septembrie, că la nivel național sunt 21 de paturi ATI libere pentru pacienții infectați cu COVID, în scădere cu 11 față de ziua precedentă. În județul Constanța nu mai este niciunul.

București mai are doar 3 paturi libere la ATI pentru pacienţii COVID. Grupul de Comunicare Strategică precizează joi, 23 septembrie, că la nivel național există 1.212 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar 1.067 dintre acestea sunt ocupate.

Potrivit sursei citate, în București sunt avizate de DSP 248 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, însă mai sunt libere doar 3 paturi la acest moment.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”, menţionează GCS.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Unde mai sunt paturi ATI libere pentru pacienţii COVID

  • Argeș – 2
  • Bihor – 1
  • Botoșani – 3
  • București – 3
  • Covasna – 1
  • Dolj – 4
  • Iași – 1
  • Mehedinți – 1
  • Sibiu – 3
  • Suceava – 2

România a raportat joi, 23 septembrie, aproape 7.100 de cazuri noi, iar numărul pacienţilor COVID a urcat la 9.078, dintre care 1.067 sunt la ATI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Angajări în Valu lui Traian

vin sept. 24 , 2021
O societate comercială cu profil de construcții ușoare și amenajări peisagistice cu sediul în Valu lui Traian angajează muncitori calificați – peisagiști, lăcătuși mecanici, sudori, zugravi. Contract de muncă de 8 ore/zi, 5 zile/săptămână, salariu 1263 de lei în mână. Obligatoriu diplomă de specializare. Nu se decontează transport. Puteți urmări […]

V-ar putea interesa și: