Județul Constanța, pe locul 20 în România în clasamentul speranței de viață

Județul Constanța se află pe locul 20 în România în clasamentul speranței de viață. Un adevăr trist, pe care nu vi-l va spune niciun politician.

Trăim, în medie, mai puțin cu aproape cinci ani decât cei din Vâlcea și cu trei ani decât bucureștenii! Mai mult decât noi trăiesc și cei din Cluj, Brașov, Sibiu, Timiș, Alba, Suceava, Argeș, Iași, Harghita, Pravoha, Bistrița-Năsăud, Gorj, Ilfov, Mureș, Neamț, Dâmbovița și Vrancea.

Potrivit datelor publicate de Libertatea, constănțenii au o medie de viață cu numai 2 ani și puțin mai mare decât cei din Bangladesh (acolo este de 73 de ani).

Media în România este de 75 de ani, cu 9 ani mai puțini decât Japonia, Elveția și Singapore, țările în care se trăiește cel mai mult din lume.

La rugămintea ziarului Libertatea, sociologul Barbu Mateescu a analizat datele Institutului Național de Statistică pe județe și a extras principalii factori care ne descriu durata vieții.

Corelația dintre dezvoltarea economică și speranța de viață este de multă vreme cunoscută.

„În mod cert vorbim despre o serie de factori, de la accesul la servicii medicale până la calitatea dietei, dar și aspecte pe care poate că nu le-am lua în calcul la prima vedere, precum cât de mult alcool se consumă și ce tip de alcool (berea și rachiul nu au același impact asupra sănătății…)”, a explicat sociologul.


Citeşte întreaga ştire: Cât de mult se trăiește la tine în județ? Diferența speranței de viață dintre Vâlcea și Satu Mare este de șapte ani, în extrema României se trăiește cât în Bangladesh!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalul Județean Constanța angajează bioingineri, zugravi, electricieni și instalatori

joi oct. 10 , 2019
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a șase funcții contractuale. Este vorba despre: • 2 posturi bioinginer. Condiții de participare: nivelul studiilor – diplomă de licență; vechimea în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – cel puțin 1 […]
angajar

V-ar putea interesa și: