Județul Constanța va avea încă o autostradă

Fotografie din arhivă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a avizat pe 7 decembrie, în Consiliul Tehnico Economic (CTE) mai multe documente necesare construcției unor drumuri importante în județele Constanța, Timiș, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța.

Proiectul pentru Constanța este Alternativa Techirghiol, care va avea o lungime de 30,59 km, s-a aprobat studiul de fezabilitate.

„Alternativa Techirghiol va fi construită la profil de autostradă. Această nouă autostradă va asigura o legătură rapidă între Autostrada de Centură a Constanței (#A4) și sudul litoralului românesc. Valoarea estimată pentru construcția acestui proiect (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 4,85 miliarde de lei (cu TVA). Pentru construcția acestui obiectiv vor fi alocate 36 de luni.”, a declarat Ciprian Pistol, director general CNAIR.

Iată celelalte proiecte aprobate.

  • Varianta de traseu a Drumului Expres Brăila – Tulcea (aproximativ 61,6 km) a fost avizată tot astăzi. Acest drum expres va asigura la rândul său conexiunea cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila dar și cu drumul expres Constanța – Tulcea.
  • Drumul Expres Buzău – Brăila (aproximativ 111,6 km) a cărei variantă de traseu a fost avizată. Acest Drum Expres va tranzita județele Buzău și Brăila. Acest drum expres va asigura inclusiv conexiunea cu Autostrada #A7 Ploiești – Buzău (km 55) și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.
  • Studiul de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Timișoara Vest (aproximativ 14 km) care va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens și va avea un impact important atât pentru economia Județului Timiș, cât și pentru cea a Municipiului Timișoara. Valoarea estimată pentru construcția acestei variante ocolitoare (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 2,28 miliarde de lei (cu TVA). După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu pe strada Cuza Vodă din Constanța, o bătrână a fost resuscitată

vin dec. 8 , 2023
O casă de pe strada Cuza Vodă din Constanța, colț cu Ferdinand, a luat foc în noaptea trecută, în jurul orei 04.30. O femeie de aproximativ 90 de ani a suferit răni grave. Intrase în stop cardio respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare la fața locului. „Victima a răspuns manevrelor […]

V-ar putea interesa și: