Jumătate din călugării de pe muntele Athos s-au îmbolnăvit de Covid

Mai mult de o mie de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în rândul călugărilor de pe Muntele Athos, iar opt dintre ai au murit, potrivit greekcitytimes.com.

Conform unui raport, a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de infecţii în mănăstirile din Grecia, cu mii de cazuri între călugări, mai multe zeci dintre ei fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă.

Muntele Athos este o zonă de interes deosebit, aici 50% din populaţie fiind infectată.

În mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly a fost înregistrat un deces asociat Covid-19, în timp ce 25 de persoane au fost spitalizate. Câţiva dintre cei internaţi provin de la mănăstirea Meteora.

În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire, iar în mănăstiri din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces.

Pe de altă parte, între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

Articole similare:

IPS Teodosie: sfinții vindecă de cancer, valul 4 al pandemiei este programat

IPS Teodosie a explicat de ce nu există extratereștri

ÎNTREBAREA ZILEI Politicienii români au acordat un ajutor de 1 milion de euro unui schit românesc de pe muntele Athos. Sunteți de acord?

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cornel Panait: „UMC oferă un grad de angajabilitate mai mare de 75%”

Wed Sep 15 , 2021
Universitatea Maritimă din Constanța îi așteaptă cu brațele deschise pe noii studenți. Cornel Panait, președintele senatului UMC, a vorbit despre ce face instituția pentru ca studenții să fie cât mai performanți. Universitatea este pregătită să le ofere cele mai bune condiții de pregătire. Are profesori excelenți, laboratoare dotate cu echipamente […]