Justiție eficientă: pălmuirea lui Macron versus scuiparea lui Băsescu

Momentul când președintele de la acea vreme, Traian Băsescu, este scuipat în față. Agresorul nu a făcut nicio zi de închisoare

Pe 8 iunie, președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost pălmuit în timpul unei vizite oficiale de un bărbat.

Astăzi, 10 iunie, deci după 2 zile, bărbatul respective, Damine T., a fost condamnat. Da, ați citit bine: procesul a durat trei zile.

Damien T., în vârstă de 28 de ani, a fost judecat în regim de urgenţă, la Valence, la două zile după fapte, în urma cărora Macron a fost susţinut unanim de către clasa politică.

Pedeapsa primită: 18 luni de închisoare, dintre care patru luni cu executarea, relatează Le Monde. „Nu există o incapacitate temporară sau totală, însă este un act violent”, a pledat magistratul, subliniind că preşedintele „nu a dorit să vadă un medic”. „Nu cer o amendă, însă vă cer să pronunţaţi împotriva sa o interdicţie definitvă de exercitare a unei funcţii publice”, interzicerea dreptului de vot pe o perioadă de cinci ani şi interdicţia deţinerii vreunei arme pe aceeaşi perioadă, a declarat magistratul, care a precizat că Damien T. risca o pedeapsă de trei ani de închisoare şi o amendă în valoare de 45.000 de euro.

Bărbatul nu avea antecedente.

Haideți să ne aducem aminte de bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu. Un anume Adrian Zglobiu. Fapta s-a petrecut pe 24 mai 2013. Sentința definitivă s-a dat pe 9 aprilie 2015, deci după aproape 2 ani! Curtea de Apel Constanța a decis că Zglobiu să fie condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare.

Comentariile sunt de prisos.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Justiție eficientă: pălmuirea lui Macron versus scuiparea lui Băsescu

  1. Da, doar că Basescu a fost el însuși instigator și generator dd violență.
    Iar, ca să fimvorectj, un scuipat aplicat pe un alt scuipat nu se vede.

  2. Il compari pe Macron cu Basescu???
    Basescu avea 68 de dosare penale inchise unul cate unul in justitia pe protocoale si astazi fi-sa intra la puscarie pentru coruptie si a primit cinci ani din 14 cat trebuia sa primeasca! Udrea ca presedinta a PMP a fost arestata de Interpol si nu am auzit ca oamenii lui Macron sa fi fost arestati de Interpol de ajunsese prima stire in toata America Latina!
    Traian Basescu a devastat o tara in Psal 1 si in Psal 2 , cu vanzarea flotei si cu devastarea CFR Marfa si in schimb francezii cu companiile lor de stat cumparau companii de stat romanesti vandute de Basescu in sloganurile feseniste din anii 90! Si il compari pe Macron cu Basescu???
    Nu mai aveti o limita? Pana la mine nu au existat proteste impotriva coruptiei si de abia dupa mine s-a inventat un #Rezist si un USR care si-au facut un nume pe specularea dreptului la protest pentru voturi si pentru putere cu doctora Carjaliu pe listele lor! Basescu are astazi o demnitate de informator pentru care tot procesul ar trebui rejudecat! Daca eram in Franta procurorii ajungeau in fata Inspectiei judiciare si doctorii isi pierdeau dreptul de practica pentru vizele de la aceeasi doctori care i-au dat si lui avizele de comandant! Bravo ! Pe asa idee o sa ajungeti sa-l laudati si pe Dinca!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Teodor Niță, procuror: „Dacă legea nu se actualizează, vom ajunge foarte curând să ne fie teamă să mai respirăm aerul de pe stradă”

Fri Jun 11 , 2021
Procurorul Teodor Niţă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa susţine că, dacă România nu face ceva în privinţa legislaţiei de mediu, atunci va deveni un El Dorado pentru deşeuri și vom ajunge să ne fie teamă să mai respirăm pe stradă. „Sunt absolut îngrijorat, pentru că […]