KAIZEN – filosofia care a făcut Japonia o putere economică, folosită pentru a curăța Constanța de gunoaie

kaizen
Japonezii aplică filosofia Kaizen pe plaja Modern din Constanța

KAIZEN, filosofia care a făcut Japonia o putere economică, este folosită pentru a curăța Constanța de gunoaie.

Peste 200 de voluntari, elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, Liceului Teoretic „Ovidius“, Liceului Teoretic „Traian“, studenți ai Universtității „Ovidius“ din Constanța, membri ai Centrului de Voluntari Medgidia, ONG „Youth Vision“, Cercetașii Marini, soldați români și britanici de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu“ au participat astăzi la acțiunea „5S Public“ din Constanța și la Conferința Internațională KAIZEN™, organizate cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța.

Plaja Modern a fost locul în care reprezentanții Asociației Kaizen au instruit voluntarii în managementul menținerii curățeniei, igienei și aspectului civilizat al unui oraș. Au fost formate mai multe grupuri, fiecare dintre ele fiind coordonate de un reprezentant al Asociației Kaizen și unul din partea Primăriei municipiului Constanța.

„Prin conștientizarea faptului că mediul natural este esențial pentru oameni și prin contribuția fiecăruia dintre noi, se pot schimba atât mentalitatea, cât și obiceiurile mai puțin pozitive“, au declarat reprezentanții Kaizen.

Constanța are o problemă și această problemă nu poate fi rezolvată de un singur om sau de o singură firmă sau de un singur contract. Vreau să vă spun că cea mai mare mizerie dintr-o dată nu este pe spațiul public, cea mai mare mizerie este pe proprietăți private. Poliția Locală i-a notificat pe toți proprietarii, noi am intervenit cu voluntari acolo unde s-a putut și de la gesturi mărunte aruncat chiștocul de țigară, scuipat coji de semințe, până la aruncat moloz rezultat din construcții pe câmpuri sancționăm pe toată lumea care încalcă regulile de conviețuire într-o comunitate, dar cel mai mult își bate joc de munca noastră.”, a precizat Decebal Făgădău.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”14″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Arată slideshow]” template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Kaizen reprezintă îmbunătățire continuă. Kaizen este un cuvânt compus din kai și zen. Kai înseamnă schimbare, iar zen înseamnă bine, așadar, o schimbare în bine. Așadar, într-un singur cuvânt, îmbunătățire. Filosofia se aplică inclusiv în afaceri, unde înseamnă o îmbunătățire continuă a funcțiilor și a implicării persoanelor, de la director la ultimul muncitor, dar și în servicii de sănătate, în sisteme de guvernare, psihoterapie, domeniul bancar, etc. Kaizen a fost practicat în Japonia, pentru prima dată, după cel de-al doilea război mondial, fiind influențat de modelul american de a face afaceri și de profesorii de management al calității. Conceptul a fost introdus în vest de Masaaki Imai, o dată cu publicarea cărții domniei sale „Kaizen: Cheia către succesul competitiv al Japoniei”, în anul 1986. În prezent, Kaizen este recunoscut la nivel mondial ca un pilon important al oricărei organizații competitive, cu o strategie pe termen lung.

Acțiunea „5S Public” – „Curățenie la standarde japoneze“ – este un eveniment complex de aplicare a metodelor japoneze Kaizen, pentru îmbunătățirea relațiilor sociale la nivelul orașelor, reunind parteneri din mediul privat, administrație publică, mass media și ONG-uri. Acesta presupune ecologizarea spațiilor publice din România, în stil japonez, conform filozofiei Kaizen.

Kaizen reprezintă îmbunătățire continuă. Kaizen este un cuvânt compus din kai și zen. Kai înseamnă schimbare, iar zen înseamnă bine, așadar, o schimbare în bine. Așadar, într-un singur cuvânt, îmbunătățire.

KAIZEN™ reprezintă îmbunătățire continuă. Inițial, conceptul KAIZEN™ a fost introdus în vest de domnul Masaaki Imai o dată cu publicarea cărții domniei sale ”Kaizen: Cheia către succesul competitiv al Japoniei, în anul 1986. În prezent, KAIZEN™ este recunoscut la nivel mondial ca un pilon important al oricărei organizații competitive, cu o strategie pe termen lung. KAIZEN™ este îmbunătățirea continuă, bazată pe următoarele principii:

  • Procesele corecte conduc la rezultate bune
  • Identifică situația curentă a companiei
  • Vorbește cu date, condu cu fapte
  • Acționează pentru a identifica și corectează cauzele rădăcină ale problemelor
  • Lucrează ca într-o echipă
  • KAIZEN™ este în atenția tuturor
  • Și mai mult!

Una din caracteristicile KAIZEN™ este că rezultatele mari provin din schimbări mici, acumulate în timp. Totuși, acest lucru a fost înțeles greșit și anume, KAIZEN™ nu reprezintă doar mici schimbări. De fapt, Kaizen reprezintă implicarea oamenilor în îmbunătățire. În timp ce majoritatea schimbărilor pot fi mici, cel mai mare impact îl pot avea acțiunile KAIZEN™, proiectele de transformare, conduse de Top Managementul companiilor sau de echipe interdepartamentale.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Basarab Nicolescu, fizicianul care l-a reabilitat pe Galileo Galilei, onorat de teologii din Constanța

Mon Jun 11 , 2018
Basarab Nicolescu, fizicianul care a făcut parte din tribunalul care l-a reabilitat pe Galileo Galilei, în 1992, va fi onorat de teologii din Constanța. Ca urmare a propunerii Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă, cu binecuvântarea Î.P.S. Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, Senatul Universității „Ovidius” din Constanța a aprobat acordarea titlului de […]
Basarab Nicolescu