Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit în Japonia la 119 ani. Secretul longevității

Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit în Japonia la 119 ani. Secretul longevității

Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit în Japonia la 119 ani, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării din ţară, anunţă CNN.

Tanaka, care s-a născut pe 2 ianuarie 1903, a murit la 19 aprilie, a spus ministerul.

Vestea morţii ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului ei pentru Guineess World Records de cea mai în vârstă persoană în viaţă în 2019.

Guinness World Records a scrie pe Twitter:

„Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viaţă în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani şi 28 de zile. Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”.

Familia lui Tanaka a spus, într-un mesaj pe Twitter de la începutul acestei luni, că ea s-a îmbolnăvit recent în mod frecvent. 

Născută în 1903, Tanaka s-a căsătorit cu un proprietar de magazin de orez la vârsta de 19 ani şi a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani.

Ea a supravieţuit de două ori cancerului şi a trăit o multitudine de evenimente istorice, supravieţuind celor două războaie mondiale şi gripei spaniole din 1918, dar şi pandemiei de Covid-19.

Kane Tanaka locuia într-o casă de bătrâni din Fukuoka. Familia ei a spus că şi-a menţinut mintea şi corpul active făcând matematică.

Strănepoata lui Tanaka, Junko Tanaka, şi-a creat un cont de Twitter în ianuarie 2020 pentru a-i sărbători viaţa. 

În 2020, unul la 1.565 de oameni din Japonia avea peste 100 de ani – mai mult de 88% dintre ei fiind femei. Cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020 au arătat că femeile au o speranţă de viaţă de 87,45 ani, comparativ cu 81,4 pentru bărbaţi.

Sursă foto: Wikimedia

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Atacuri cibernetic prin SMS. Ce spune Poliția

Tue Apr 26 , 2022
Poliţia Română a transmis o avertizare, pe Facebook, prin care cere utilizatorilor de telefonie mobilă să nu acceseze un link primit pe sms. Este vorba de un atac cibernetic la scară largă. „Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite […]
telefon covid