Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România: „Constanța este unul dintre cele mai dinamice orașe din Uniunea Europeană”

Ambasadorul SUA în vizită la Portul Constanța. Foto: Facebook/US Embassy

Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA în România, a călătorit la Constanţa, pe 24 martie, pentru a sublinia importanţa interacţiunilor regionale, continuarea cooperării în domeniul securităţii şi schimburile comerciale şi investiţiile în creştere, a anunțat Ambasada SUA.

Întâlnirile avute s-au concentrat asupra evoluţiilor politice şi economice din regiune, a schimburilor comerciale, a libertăţii religioase, a educaţiei şi a consolidării relaţiilor dintre popoare. Doamna ambasador şi interlocutorii săi au discutat şi despre nevoia descurajării unor viitoare acte de agresiune, ceea ce ar permite regiunii Mării Negre să îşi atingă potenţialul deplin. Ea a vizitat şi Portul Constanţa, care are un rol crucial în gestionarea, depozitarea în silozuri şi tranzitul cerealelor ucrainene care ajung aici pe cale maritimă, ferată şi rutieră. Ambasadorul Kavalec a menționat:

„Mi-a plăcut foarte mult vizita mea de astăzi la Constanța, unul dintre principalele motoare economice ale dezvoltării României și unul dintre cele mai dinamice orașe din Uniunea Europeană”.

Recomandare: VIDEO Pe strada Ștefan cel Mare mai mult se stă decât se lucrează

Ambasadorul SUA în vizită la Primăria Constanța. Foto: Facebook/Vergil Chițac

Vizita a inclus întâlniri cu Primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, cu Directorul General al companiei ADM România, Anton Povkhan, Directorul General al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA Constanţa, Florin Vizan, şi cu Muftiul Cultului Musulman din România, domnul Muurat Iusuf. Pentru a accentua colaborarea academică româno-americană, doamna ambasador s-a întâlnit la Universitatea Ovidius cu rectorul Dan Marcel Iliescu, vice-rectorul Mihai Gîrţu, coordonatoarea programului de Studii Americane, Ludmila Martanovschi, directorul Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu” a Universității „Ovidius”, Florentina Nicolae, şi cu studenţi şi profesori de la specializarea Studii Americane.

Ambasadorul SUA în vizită la Portul Constanța. Foto: Facebook/Portul Constanța

Recomandare: Constanța, în sapă de lemn: cheltuielile sunt mai mari decât veniturile cu 194 milioane lei! Consilierii au tăiat masiv de la investiții

În cursul vizitei, ambasadorul a subliniat că Statele Unite ale Americii sunt solidare cu poporul român şi a accentuat importanţa vitală a rezilienţei în regiunea Mării Negre.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România: „Constanța este unul dintre cele mai dinamice orașe din Uniunea Europeană”

  1. ,, noroc ,, cu ucraina ca ne-a inviorat A se vedea cum era in ajunul izbucnirii razboiului si putem face diferenta

  2. Pe plajă, la plaja Modern să se fi relaxat d na ambasador la o plimbare de-a lungul mării, să fi văzut dinamica activității de ridicare a gunoaielor de săptămâni întregi lăsate acolo !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bărbat i-a amenințat cu moartea pe polițiști

vin mart. 24 , 2023
Un bărbat este cercetat după ce a provocat scandal într-o benzinărie, iar apoi i-a ameninţat cu moartea pe poliţiştii care au intervenit. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că un bărbat este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, participaţie improprie sub forma instigării […]
politie masina

V-ar putea interesa și: